Mobilitate de blogger

Imi place sa fiu mobil, s-a mai vazut si in alte post-uri. Car in spate peste 4 kilograme de notebook cand zburd liber prin oras pentru ca imi place sa scriu de unde imi tuna si cand imi tuna. Nu degeaba am si un abonament wireless.

Sunt chestii care trebuie publicate pe loc, chestii care nu pot sa astepte. Poze care nu pot sa astepte, asa ca la kilogramele din spate se mai pune o gentuta cu un aparat foto dSLR + accesorii. Deja cantaresc cat o femeie gravida si pot sa fuga “subiectele” de mine sau pe langa mine.

Cum poate scadea acest blogger in greutate?

Imi place Asus EEE PC (care are 900 de grame) dar parca e prea mica tastatura. Sunt sigur ca m-as obisnui cu ea dar tot nu mi-ar fi asa comod. Plus ca modelul vechi mi se pare prea incet pentru pretentiile mele, cum fac rapid resize la o galerie de imagini la 10 megapixeli cu un procesor de 900mhz?

Urmatorul model mai performant, Asus EEE 901 va fi (cel putin la inceput) distribuit doar prin Orange dar EU AM DEJA un abonament de net.

Cred ca cel mai bun ar fi un MSI WIND (pe care il vom avea curand pe rafturi fara abonamente atasate), acesta vine cu un hard de 80GB (fata de vechiul EEE care are doar 4GB) si mi-as putea scoate lejer pozele de pe cardul CF (de 4GB) al aparatului foto. Si tastatura e mai mare iar procesorul e un dual core de 1.6ghz cu HT.

O alta comparatie cu poze intre MSI Wind si EEE 901 a facut Itxpert.

Am mare incredere in produsele ASUS (am electronice de 4 ani jumate care merg fara probleme) dar tot mai tentat as fi de MSI Wind. E clar ca o sa-mi iau o “jucarie” din seria asta si “o sa slabesc vreo 3 kilograme” dar nu stiu precis ce marca (si ce model va fi). Poate inca un Acer (One) sau un DELL.

Astea-s ca tampoanele, cu cat mai mici si mai comode, cu atat mai bine.

P.S: ma inscriu cu acest articol la concursul go4it pentru ca nu mi-ar strica nici un inlocuitor de desktop de 17”. Asta nu face cu nimic mai putin interesant articolul meu.

1 thought on “Mobilitate de blogger”

  1. cu tastatura si monitorul mai mic te obisnuiesti foarte lejer, crede-ma. Noul Asus rupe tot, baterie cu longer life si harduri mai mare, din cate imi dau eu seama primul model a fost ca sa testeze piata, si daca cu ala slabut dupa care scriu eu acuma au spart piata, cu cel nou vor face ravagii. Te anunt eu pe parcrus diin Anglia cum e sa bloghezi exclusiv de pe un Eee PC

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading