Mama ta e indian?

Pe bune ca nici nu stiam care declaratie s-o pun in ghilimele, atat de tare e stirea asta.

Florin Cioaba va cere Indiei sa recunoasca faptul ca este locul de origine al romilor […]

In sustinerea demersului sau, liderul romilor arata ca intre romi si indieni sunt o serie de similitudini.
“Avem asemanari de traditii, de limba si de port.”

Daca nu-i mai vrea Europa, poate-i vrea India? Nu stiu la ce s-o fi gandit Cocioaba, acolo nu prea au ce sa fure. Ceva nu se leaga in capul meu.

N-o sa-i vrea nici India, n-o sa ajunga Romania cel mai mare exportator de rrom din lume 🙁

Inca visam…

9 thoughts on “Mama ta e indian?”

 1. Posted on iunie 13:
  […]Regele Cioabă nu iese însă la rampă fără argumente. Domnia sa ne spune că țiganii se aseamănă a’ dracu de bine cu indienii[…]

 2. Eu zic sa-i sustinem in demersul lor si chiar sa-i ajutam.
  Asa poate nu o sa ne mai faca restul Europei pe noi ROMANII, tigani. Adica de ce sa zica tiganul care e prins la furat in Italia ca e roman? Cande de fapt ei sunt urmasii, urmasilor Indienilor.

  Mai cunosc o varianta care ar putea fi apropiata de ceea ce spune regele tiganilor (poate cine cunoaste bine istoria ar putea sa confirme): tiganii ar fi de fapt urmasi ai pakistanezilor de odinioara, care conform traditiilor, in momentul in care comiteau fapte antisociale (furturi, violuri, crime) erau exclusi din comunitati si alungati (altfel riscand pedeapsa cu moartea), in acest fel devenind nomazi dar continuand sa traisca exact cum au trait in momentul in care au fost izgoniti (furturi, smecherii, violuri, etc.)

 3. Ce zici tu vasi este foarte plauzibil. Åži eu sunt de părere că la ei comportamentul este determnat în mare măsură genetic.

 4. Da, se poate spune și așa. Nu e o glumă. Sunt aproape sigur că dacă mâine mergi și adopți un bebelaș de 6 luni, țigan, vei avea probleme cu el când va crește. Degeaba îi faci educație “normală”, el generic are anumite apucături.

  Niciodată n-ai să îmblânzești 100% un leu. Nici dacă te joci cu el de când are 2 zile.

 5. Nu, în niciun caz. Există pârghii coercitive care dacă îs asociate cu asistență socială activă, pot rezolva problema. Concret: cei care încalcă legea, luați, duși într-o închisoare specială unde să încerce să-i civilizeze: spălat, un anumit program zilnic, să învețe o meserie, să încerce să-i învețe să scrie, să le pună un film etc. Să zicem că în perioada asta învață o meserie. Åži-au ispășit pedeapsa, trebuie să le mai acorzi un ajutor. N-au unde sta? Un adăpost special de stat și un job intermediat de stat.

  Nu se țin de treabă după ce totul le-a fost astfel oferit pe tavă, data viitoare când cerșesc etc. să fie duși la o închisoare “normală”, pentru mai mult timp pentru recidivă. Ies, nu se apucă de treabă și iar fac mizerii, iar la închisoare… Stea acolo, dacă nu vor viață normală.

  Eu nu sunt xenofob sau rasist. Discursul ăsta e unul social-liberal. Trebuie susținuți, dar dacă nu se prinde nimic de ei și continuă să facă tâmpenii, atunci închisoarea trebuie să fie a lor.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading