Lista infractorilor cibernetici din Bihor

Este aici. Si toti care au calculator pirateaza cu nesimtire. Fiecare are macar o melodie, un programel, ceva pentru care n-a platit!

Nu conteaza anul cartii, adresele infractorilor inca sunt acolo. Ba mai sunt si pe langa astia.

De la primar la sefu` de post, avocatii, procurorii, judecatorii si familiile lor, invatatori, educatori, profesori. Toti pirateaza! Ii bagam pe toti in inchisoare?

“Piraterie sa fie, dar s-o stim si noi!”

De Ce are lista cu cei care pirateaza in Timis, Visurat in Iasi si Veveritza in Arad.

21 thoughts on “Lista infractorilor cibernetici din Bihor”

  1. Pirateria stiu ca se refera la vanzarea produselor software fara licenta.. cel putin la noi in tara asta se pedepseste, nu folosirea lor.
    Nu de alta, dar sa nu incurajam infractionalitatea :))

  2. E dreptul meu sa testez ceea ce cumpar nu ?
    Sa presupunem ca apare un super film, i se face reclama de rupe, toata lumea e innebunita sa se duca sa il vada, te duci, dai banu si cand colo ce sa vezi… nu e ceea ce credeai tu ca e, asta cum se cheama ?
    Sa nu mai vorbim de softuri. 🙂
    Mai nou M$ iti da gratis anumite versiuni de soft pentru 30-60 zile ca sa poti testa – mi se pare corect cat de cat.
    In rest… la salariu pe care il avem si la conditiile de viata, numa asta ne mai lipsea…

  3. Daca ar face la tot ce se comercializeaza versiuni de testare poate pirateria ar fi mai mica.Dar cum faci versiune de testare la un film?? Si pana la urma cei care sparg softurile si le fac versiuni crack`uite/piratate i`au invatat pe toti “ca nu trebuie sa dai bani”…

  4. prejudiciaza cei care ar cumpara in cazul in care nu ar pirata. asta nu se aplica la marea majoritate a piratilor mioritici. greu imi vine sa cred ca la un salar de 200eur si-ar lua omul soft si joace de sute de euroi…

    si vorba aia, decat prosti si saraci, mai bine la zi cu tehnologia 🙂

    ca experiment, propun urmarirea celor care au fost “prinsi” timp de 1 an, sa se calculeze cat au cumparat ei din momentul in care “s-au ars”. acela este nivelul real al prejudiciului produs de un om intr-un an.

    solutie mioritica, pentru persoane fizice:

    la fiecare produs hardware platim dublu, banii distribuindu-se producatorilor de soft/muzica/film proportional cu unicii care le downloadeaza produsele.

  5. cu ce este vinovat regizorul/producatorul/whatever unui film, compozitorul unei melodii sau creatorul unei aplicatii, ca noi avem salariu de cacat si nu ne permitem sa le cumparam produsele? Toti sariti de cur in sus cand cineva (ziare, siteuri de stiri) va preia o fotografie si nici macar nu precizeaza sursa.

    @enzo (sper sa nu-ti fi inteles gresit opinia) sunt convins ca vei gasi un trailer la superfilmul abia lansat, trailer ce-ti poate forma o opinie. sunt convins ca vei gasi review-uri ale unei productii cinematografice si-ti vei putea da seama daca e pe gustul tau si sa platesti pentru acel film.

    chiar si pentru vitraliile imputite de la Micro$hit exista aplicatii opensource ce-ti pot satisface nevoile “casnice”. alte nevoi presupun si un castig ulterior iar in cazul asta, ca-n orice business, trebuie investii.
    ordeanul.com , poate ca in locul aceastei pseudocampanie de blog sau cum draq vrei sa-i spui, atat de “ieftina” (macar daca era putin amuzanta) ar fi mai interesant un text despre cati bani ar trebui sa cheltuim cu sistemul de operare preferat + aplicatiile necesare pentru a fi “legali”. sa vedem cat ne costa pe fiecare sau cat ar trebui sa platim fiecare pt ceea ce folosim ca sa ne facem treaba si poate exista solutii mai ieftine sau chiar gratuite. ca tot sunt concursurile in mare trend, fa unul la care participantii sa depuna o llista cu aplicatiile de care are nevoie si costurile implicate si cel care iese cel mai ieftin sau cel mai scump sa castige ceva.

    cetateanul unei tari, are obligatia sa cunoasca legile acelei tari. legi drepte sau nu, ele trebuie respectate. nimic nu te scuza pt nerespectarea lor. uman poate e nedrept ca cel care fura o gaina sa faca puscarie jumatate de viata iar cel care fura miliarde sa scape dar legea e aceeasi pentru toti

  6. Din cate stiu este o lege adoptata si in UE ca si in USA, despre “personal use” tot ce iei de pe net il poti folosi pt uz personal, fara sa vinzi sau sa multiplici. Cu alte cuvinte nu poti ajunge la parnaie daca descarci de pe net doar pt uz personal.

  7. Sirg….cam greu sa intelegi nu? OAmenii acestia doresc sa traga un semnal de alarma si asa cum s-a zis si in presa…..in mod oficial sunt cam 95% din populatia Romaniei, infractori legat de piraterie. In Romania nu cred ca exista cineva care sa aiba muzica filmele si programele in totalitate cumparate

  8. @terroare deci sa inteleg ca daca iau filme de pe DC++ si nu le dau share…nu ma ia politia daca mi le gaseste in calculator???

  9. @Sorin – nu cred ca exista undeva (in lume) cineva cu toate programele cumparate , cu exceptia institutiilor unde oricum, accesul la net este limitat. Probabil cand calculatorul e fresh instalat atunci esti OK 🙂

    Ce n-am inteles este de ce se incearca “tragerea unui semnal de alarma” asupra unui fapt care nu numai ca este cunoscut de toata lumea, dar pe care il mai si practica majoritatea.

    Stii ce ar trebui?.. asa cred eu, in fine, ca daca chiar vrei sa ai o initiativa, ca blogher sau jurnalist, ce vrei, fa un gest mai semnificativ, cum ar fi cumpararea licentei de XP macar 😉 sau orice licenta. Demonstreaza ca decand ai inceput “initiativa ” ai intrat in normalitate cu macar UN soft pe care il folosesti zilnic.

  10. Ce sa-i faci mai oradene daca ne-am pricopsit “destepti”. Astia suntem noi , inventivi, gasim solutii practice la orice si de ce ar fi scutit internetul de “inventiile” noastre?
    Ne cunoastem de ceva timp si sunt convins ca pe undeva intr-unul din sistemele utilizate de tine (cu mult timp in urma) se regasea un XP in “testare”.
    Fericiti noi ca ne permitem Vista Ultimate cu aproape 200E, dar nu-i poti acuza pe copii astia de la scoala care n-au venituri si a caror parinti probabil se regasesc la limita supravieturii.
    Incearca sa te pui in piele celor care nu-si permit sa plateasca intretinerea din “salarul economic” pe care Guvernul Romaniei il ofera.
    Iti recomand sa-i consideri pe toti acesti “pirati” exceptia care intareste regula. Fericiti noi cei care ne permitem Licentze si filme la multiplex.
    Iti dau exemplu concret! Crezi ca varu-meu va fi mai fericit cu licentza de XP decat cu paine pe masa?
    E usor sa aratam cu degetul, dar greu sa oferim un ajutor.
    Cati din cunoscutii tai sunt “curati”?

    E paguboasa rau Romania, dar nu poti scoate aur din noroi, iar noi traim in Romania.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading