Doar jurnalist sportiv sa nu fii

Sau doar in ei sa n-ai incredere in perioada Euro.

Se impart in trei patru categorii:

– superoptimistii – din articolele lor crezi ca Romania a castigat cu ceva 6-0. Te tin in starea asta de euforie pana cand citesti scorul si vezi ca am incasat-o cu 2-0.

– fatalistii – aceasta categorie crede ca s-a petrecut o injustitie, adversarii au castigat pentru ca jucatorii nostri au fost asasinati in stil barbar (This is SPARTAAA!) pe teren.

– aiuritii – te uiti la meci, citesti ziarul (sau articolul online), scorul e ala care l-ai vazut si tu la TV dar dupa descrierea meciului iti demonstreaza ca ai vazut cu totul alt meci decat cel jucat. Cel mai bun exemplu e meciul plictisitor dintre Romania si Franta, “am dat tot ce am putut, un meci excelent si plin de actiune” cand defapt pe teren parca s-a jucat golf.

– prosti de-a binelea – sunt astia care dupa meciul pierdut de aseara merg la Piturca si-l intreaba “Romania si-a atins obiectivele?” – Daca tu mergi la brutarie sa cumperi 3 paini pentru familie si acolo vei primi un cornuletz …inseamna ca ti-ai atins obiectivele?

GSP si restul ziarelor sportive expun toate 4 categoriile de “jurnalisti” pe prima pagina, unul langa altul. S-ar putea sa intrebi “cat e halatu`?” daca citesti toate articolele. Am impresia ca aceasta categorie de oameni numiti “jurnalisti sportivi” traiesc in propria lor realitate, una care nu are legatura cu lumea reala.

Incep sa cred tot mai mult ca romanii cumpara ziarele sportive pe post de basme si povesti nemuritoare iar cele mai bune articole sportive sunt scrise de jurnalisti care n-au nicio legatura cu sportul.

9 thoughts on “Doar jurnalist sportiv sa nu fii”

  1. Oradene, ai enumerat 4 categorii!

    Sau esti si tu ca matematicienii… Si ei se impart in trei categorii: unii care stiu mate, altii care nu…

  2. Da … e adevarat … dar din pacate … si basmele cu Stefan cel Mare sau cu Mihai Viteazu` … au fost mai stralucite ca si cele din ziar. Pur si simplu-s niste cretini respectii care-s “MAI MARII REDACTORI” si “mai marii jurnalisti sportivi” … dar ei habar n-au sa zica numele catorva jucatori de la noi. Idem sunt si comentatorii … [ma refer la cei romani] …
    TV / Press … s**ks big time @ Romania
    Sa se-nteleaga ca si Bihon-ul o cam i-a razna. Mai ales cu accidentul de pe 6 Martie cand a scris o aberatie mai mare ca el …
    In fine … asta este intre mine si ei 😀

  3. Pai si tu n-ai zis ca batem cu 2-0, sau aia a fost o bascalie subtila pe care n-am prins-o eu?

    Cred ca presa sportiva trebuie sa fie critica in general, si cand exista performante atunci sa laude, dar remizele nu sunt rezultate de lauda numai cand ne aduc calificarea. Nu zic ca tricolorii trebuie desfiintati, dar un dus rece nu le strica. Ma rog, nu e numai vina lor, ci a selectionerului care a incropit o echipa slaba in jurul lui Mutu si Chivu, din multi stelisti care nu au convins deloc nici in campionat nici in rest, in timp ce alti jucatori mai buni au stat acasa.

  4. eu sti ce cred?Ca esti total in afara acestui fenomen si nu aveai ce sa scri.Se vede de la o posta ca nu sti fotbal(jurnalistii de unde sa stie care era obiectivul pe care si-l propusese Piturca?etc)

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading