Ce ziare si reviste citesti?

Sunt curios ce ziare citeste lumea. Online si pe hartie. Sunt curios care e trendul in Oradea si in alte orase ale tarii. Cat de des cumparati un ziar sau o revista?

Eu citesc Bihoreanul (online), cateodata Contrastonline (online), aproape zilnic Evenimentul Zilei (online) si mai nou Saptamana Financiara (pe hartie, e comercializat impreuna cu o carte).

***

Mai sunt curios de ce la o ora la care nu s-au pus inca tramvaiele in miscare in Oradea, statia e plina de pensionari. De cumparat ziare sigur nu poate fi vorba pentru ca nici chioscurile de ziare nu s-au deschis.

Ma citeste vreun pensionar? Sa-mi spuna si mie ce face la ora aia… in turma…

, , , , , , , , , ,

19 Responses to Ce ziare si reviste citesti?

 1. valydo 29/06/2008 at 1:42 pm #

  Pe hartie Business Standard ca are abonament tata, iar online evz, gsp si prosport zilnic, ocazional telegraf(ziar local de constanta).

 2. Mariuskl 29/06/2008 at 3:08 pm #

  Online citesc de obicei EVZ si Prosport ( nu scriu ei extraordinar, dar scriu mai bine decat gsp, si sunt stiri sportive). De cumparat rar imi cumpar ziare, doar atunci cand sunt plecat prin tara mai imi cumpar cate ceva.

 3. Isti 29/06/2008 at 5:33 pm #

  Oradeanul, Jb(paper, zilnic), gsp, bihon si contrastonline-pt stiri locale, si mai dau pe videoportaluri protv etc.

 4. euro 2008 29/06/2008 at 7:49 pm #

  eu doar online… gsp, prosport zilnic. bihon de cateva ori pe saptamana :P si cateodata sportbihorean si bihoreanul. si era sa uit ce e mai important: Oradeanul! :))

 5. wormy37 29/06/2008 at 10:20 pm #

  online zilnic gsp, oradeanul. saptamanal rphiphop
  pe hartie nu prea….
  ai uitat sa scrii cate procente se uita la TV “in gura presei”

 6. dani 29/06/2008 at 10:50 pm #

  abonat rss la hotnews, si la cateva externe. din cand in cand money channel tv, si extrem de rar un ziar (jurnalul bihorean) si auto/design interior.

 7. dan 30/06/2008 at 12:04 am #

  pai, nene, eu citesc bloguri :))

 8. wassup 30/06/2008 at 1:22 am #

  ziare online nu citesc, doar cand mai apuc un ziar pe mana cumparat de a mei, il mai citesc :)

 9. The Fan 30/06/2008 at 8:53 am #

  Online citesc Fudzilla, TechConnect, Bihon (rar), Nagyvarad.ro (varianta in maghiara a Contrastonline) si DailyTech. In rest prefer sa scriu :)

 10. Adi_a 30/06/2008 at 12:56 pm #

  Citesc tot ce misca online in Oradea, iar variante tiparite cam tot ce prind.
  Am si eu insa o curiozitate. Nu imi dau seama exact ce vrei sa afli tu din feed-back!? De exemplu, tu ai scris ca citesti bihoreanul.ro. E OK. Dar banuiesc ca stii cam ce se invarte prin presa locala si nu cred ca ii consideri pe baietii de acolo ca fiind cei mai tari. Daca tin bine minte, am impresia ca te-ai si furat la un moment dat. Sau daca nu pe tine, pe altii. In anumite cazuri, cand citesti ceva anume, nu inseamna neaparat ca sunt si buni sau credibili. Citesc si eu bihoreanul.ro, insa in 60-65 la suta din cazuri nu cred ce scriu. Majoritatea stirilor sunt umflate artificiale, iar altele sunt scrise din interes (vezi cazurile Adi Cris).
  Mai bine sa facem un mic top al credibilitatii presei din Oradea. O sa incep eu, insa nu pot sa scriu un loc pentru fiecare publicatie, ci doar o caracterizare succinta.
  – Trustul bihoreanul – o ziarista de acolo e singura condamnata pentru santaj si spaga. Adi Cris nu este un ziarist, ci un mare “inventator” de stiri. Plus de asta, se cam bate cap in cap statutul de jurnalist, cu cel de consilier al unui candidat la primarie (punct in minus aici pentru Bolojan). Stimez insa o parte dintre jurnalistii de acolo
  – Informmedia cu a lor bihon.ro si JB – in multe situatii dau dovada de lipsa crasa de profesionalism. La varianta tiparita, desi beneficiaza de o logistica importanta, nu o imbunatatesc. La capitolul online, nu au mai venit cu ceva nou de o buna bugata de vreme. Online-ul lor merge din cauza inertiei, ei fiind primii pe piata
  – Contrast Online – si aici putem vorbi de lispa de profesionalism din cauza lipsei de oameni. La asta mai adaugam anumite interese care se reflecta in unele materiale, insa daca le stii filtra, te poti informa
  – restul nu prea conteaza.

 11. Oradeanul 30/06/2008 at 1:13 pm #

  Mda, presa (locala) trece printr-o mare criza de credibilitate.
  Pot sa zic ca mie imi place cum scrie cineva de la Bihoreanul si ai mei vor ProTV magazin …deci… :P

  Ce nota de credibilitate mi-ai da mie?:)

 12. Adi_a 30/06/2008 at 1:33 pm #

  E greu cu credibilitatea asta. Atata vreme cat nu imi spui sa merg intr-un loc pentru un eveniment si pana la urma sa nu mai fie nimic, iau de buna tot ce scrii. Insa problema e ca si daca ai anuntat un evenimnet si nu s-ar tine, nu de tine ar depinde situatia.
  Cat priveste alte subiecte, eu am invatat cat de cat sa triez articolele credibile fata de cele INcredibile :)
  Legat de oradeanul.com iar ar fi o poveste lunga. Ceea ce faci tu ar fi mai degraba un jurnalism de divertisment si mai putin de informare. Iar cand zic divertisment nu ma refer la cancan. Deci la tine se pune mai putin problema de credibilitate sau informare.

 13. Oradeanul 30/06/2008 at 1:38 pm #

  Cele mai frumoase cuvinte care s-au spus vreodata despre oradeanul :))

 14. Adi_a 30/06/2008 at 1:53 pm #

  Lasa lasa ironiile! Vezi ca poate te acuza cineva ca de fapt Adi_a e un alter ego al tau si te lauzi singur!

 15. alex 30/06/2008 at 4:48 pm #

  cotidianul de miercuri, ala cu carte, si ziarul financiar de luni ;) si multe de rep :D.. peace out!

 16. Cristi Roman 30/06/2008 at 7:50 pm #

  The Irish Times, Irish Independent, The Dubliner si Food&Wine.
  :))

 17. ad!na 01/07/2008 at 11:14 am #

  Nu m`au pasionat deosebit stirile, nici sa aud toate minciunile oamenilor. Daca intr`adevar te intereseaza, revista peste care imi arunc ochii din cand in cand (in lipsa de idei) este .. Bucataria de Azi :D Pe care o achiziotionez in fiecare luna. In rest, foarte rar ma vad citind ziarele locale, sau cumparand unul.

 18. Rimel 02/07/2008 at 10:04 am #

  Saptămâna Financiară pe hârtie (are o carte), restul pe net: Evz, Cotidianul, Cancan, Click!, Dailybusiness.ro, Wall-street.ro, Hotnews, si multe RSS-uri!