Argumentele “comunistului”

Revin cu argumente referitor la zilele libere legale.

1. 8 martie : cu o zi inainte se pleaca mai repede de la munca pe motiv ca “trebuie sa cumparam flori pentru 8 martie”. In 9 martie se pierde o jumatate de zi de munca pe motiv ca “sunt mahmur”, “ce ne-am chefuit aseara” etc.

2. 5 mai : aceeasi poveste ca la punctul 1

3. De ce 8 martie si 5 mai? De ce nu a treia zi de Craciun? De ce nu a treia zi de Paste? De ce nu 2 zile in octombrie, cand se tin festivalurile de bere si de vin? Nu mai bine s-ar prelungi vacanta de 1 mai cu 2 zile? E musai sa fie o sarbatoare initiata de Bergenbier?

4. Va plangeti de conditiile de la locul de munca, de salarii si beneficii dar vreti mai multe zile libere. Work less, get more, nu?

5. Dupa petrecerile organizate de Ziua Barbatului, gunoaiele lasate in urma au acoperit stratul de iarba in multe parcuri.

6. Suntem pe ultimul loc la numarul de zile libere legale dar pe acelasi loc codas ne situam si in clasamentul productivitatii la locul de munca. Francezii se situeaza pe un loc fruntas atat la numarul de zile libere cat si la productivitate. Deh, ei este mai fraieri!

Oamenii care se respecta nu au nevoie de o sarbatoare pentru a savura o bere de calitate (care nu are cum sa fie Bergenbier) in fiecare zi si cu toate astea mai si muncesc. Pentru unii e sarbatoare zilnic. Zilele libere (ca si salariul) trebuie meritate, nu cerute de la stat.

2 thoughts on “Argumentele “comunistului””

  1. “Oamenii care se respecta nu au nevoie de o sarbatoare pentru a savura o bere de calitate”
    asta suna mai rau decat intr-un film prost.

    iar argumentele alea..zic eu.. ca sunt mult sub nivelul tau.
    putea.i mai mult.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading