Cine vegheaza asupra Terrei?

O stire care vine direct de pe google:

A German schoolboy, Nico Marquardt, has revised NASA’s figures for the chances that the Apophis asteroid will hit earth. Apparently if the asteroid hits a satellite in 2029, its path could be diverted enough to cause it to collide with Earth on the next orbit, in 2036. NASA had calculated the chances as 1 in 45,000 but the 13-year-old, in his science project, made it 1 in 450. NASA agreed.”

Deci e clar ca NASA nu are nicio idee despre ceea ce face si americanii sunt prea (prosti) creduli ca sa cerceteze. Poate veti privi cu alti ochi studiile facute de americani de acum inainte.

13 thoughts on “Cine vegheaza asupra Terrei?”

 1. Mi se pare amuzant si subiectiv comentariul tau, de vreme ce americanii sunt cei ce conduc explorarea spatiala de vreo 40 de ani, avand cele mai multe succese in domeniu. Sa nu uitam ca cele doua rovere trimise pe Marte acum 4 ani inca mai ruleaza si transmit date.

  Dintre toti asteroizii si obiectele potential periculoase pentru Pamant, se cunoaste doar o mica fractiune, doar cateva zeci de mii de obiecte, din sute de mii…

 2. Cand te dai asa tare in basca si un pusti de 13 ani vine si-ti da lectii inseamna ca pe undeva s-a pierdut ceva in ultimii 40 de ani 🙂

  La urma urmei…nu e mare scofala, e doar diferenta dintre “sansele sunt prea mici sa ne loveasca si sa murim toti deci nu facem nimic” si
  “oh shit, trebe sa facem ceva”.

 3. Eu stiam de mult ca ‘USA sucks’ fara drept de apel… detest tot ce tine de guvernul american si de mentalitatea lor idioata…

 4. La cate gafe si neconcordante am vazut la americani inclin sa cred uneori in teoria teoria conform careea nu au ajuns prea departe in spatiu iar toate scenele alea sunt filmate in studiouri:)

  Imi amintesc de razboiul din golf (primul) cand eu trageau in tancurile gonflabile ale lui Sadam dar se lauda ca pot fotografia din satelit si localiza cu mare precizie o bila de golf. Acum serios, cercetarile NASA trebuie sa justifice miliardele de dolari alocati de la buget. Nu se poate raporta “nimic deosebit” de catre o agentia la nevelul ala. mai baga si ei cate o alarma pentru a li se suplimentas fondurile 🙂 Or fi romani si pe la NASA?

 5. Interesant cum eu am citit corect, ah the wonders of the brain.
  P.S: this blog nu se supune de fiecare data regulilor limbii romane, la mine in “restaurant” poti sa intri si fara costum 🙂

 6. @limpede, Oradeanul

  Departe de mine laudele la adresa americanilor, numai ca realitatea e ca fara NASA si NORAD, Pamantul nu ar avea aproape nici o idee despre ce trece pe langa noi, cand si unde. Ma gandesc ca stirea aia a fost pictata cat mai senzationalist posibil. In fine, nu peste tot e Romania, ca sa generalizam tot plecand de la kktul de la noi. Mi se pare slab orice comentariu gen lol un copil de 13 ani mai destept decat NASA bla bla bla… NASA/ESA/rusii is prosti, o venit Dexter ca sa le arate unde e steaua polara.

  Argumentul meu e simplu – daca ei si rusii erau asa de prosti, cum de au trimis sonde si oameni pe luna samd… acum 40 de ani!

  si LOL teoria conspiratiei!
  Limpede, tu crezi ca daca americanii regizau aselenizarea intr-un studio, URSS-ul nu ar fi fost prima tara care sa afle facatura si sa ii desconspire? Toate in conditiile in care razboiul rece era la cote maxime, si ambele parti asteptau un esec al celorlalti. Crezi ca rusii nu aveau mijloacele lor ca sa monitorizeze ce fac americanii si daca merg spre Luna?

 7. Ce stim noi despre NASA? Ce am vazut in filme si la televizor. Secretele lor nu sunt stiute nici macar de americani, nici macar de angajatii lor…
  Iar cand vine vorba de calculele precise facute de ei: sa nu uitam ca si NAZA e oameni si poate gresi 🙂
  De altfel, activitatea NASA este direct influentata de bugetul primit de la Guvernul american. Poate n-au avut timp sa verifice din nou toate calculele (au avut un proiect mai important – de exemplu cautarea unui loc bun de invazie a Braziliei – cu satelit bineinteles) si n-au avut vreme sa verifice ca lumea…)

 8. ei studiaza cum sa scoata profit, nu cat de aproape ne e sfarsitul. who cares? in mod cert gaseau petrol pe luna daca era cea mai mica sansa. faptul ca i`au dat dreptate baiatului face din ei o agentie a bunului simt. daca era un romanas director ii zicea de mama la ala micu.

  poate se gaseste vreun prichindel sa ne calculeze si noua cand iese romania din mizerie.

Comments are closed.