Cu cine faceti afaceri, in mana cui va gazduiti site-ul

M-am delectat azi dimineata cu texte scrise de mari gazduitori ai neamului, mari provideri de servicii de gazduire in Romania (puneti voi ghilimelele). Va las pe voi sa decideti cine are probleme de atitudine. Chestia e ca unii de acolo au un cioc foarte mare cand e vorba sa-si atraga clienti si a se lua de alti gazduitori mai noi care vin cu oferte mai bune, mai ales pentru Romania. Tot acesti oameni respectabil (puneti iar ghilimelele) se bat cu pumnii in piept cat de tari sunt ei dar la sfarsitul zilei se arunca unii peste altii la pamant pentru niste centi. Bani de guma de mestecat. Restul de la ciocolata Africana.

De asta spun si eu ca “Nu am cu cine discuta in Romania in materie de web hosting”. Acesti oameni nu au respect unii pentru altii din aceeasi breasla, dar pentru un client? Mai ales neinstruit.

Asa ca bineinteles, ca de fiecare data, imi iau jucariile si ma mut in state, unde nu sunt luat drept fraier de patronul unei firme de gazduire pentru ca am tupeul sa pun o intrebare. In state, unde patronul unei firme care detine peste 3000 de servere isi face timp sa-mi raspunda intr-un mod personal la o intrebare, unde altii care au afaceri de pe vremea cand domnul Horia sau Claus nu stiau ce e ala un domeniu web se ofera sa ma ajute personal SI DUPA CE AM CUMPARAT, nu doar inainte. Si astia smecheri, romanii, nu-mi pot raspunde politicos la un cacat de mesaj.

Le multumesc pentru timpul acordat 🙂

Domnilor, serviciile dumneavoastra sunt de cacat, merg mana in mana cu atitudinea.

16 thoughts on “Cu cine faceti afaceri, in mana cui va gazduiti site-ul”

  1. mie mi-a placut de aia de la claus. pana sa cumpar hostingul, lapte si miere, nici nu trimiteam eu mail, si deja aveau raspunsul. Dupa…pauza punct pauza.
    Am primit mail dupa trei luni, cand ma atentionau ca stimate client, va expira hostingul, platiti in contul.
    Ura si la gara, hostgator rules, prost e cine da banii pe jegurile romanesti.
    Orb am fost, dar acum vad. Levitic 3.3.3

  2. “Orb am fost, dar acum vad. Levitic 3.3.3” … bine zis si chiar la obiect 😉 Desigur cine nu are pretentii de la un site decat sa puna 10 pagini statice merge orice oferta cat de romaneasca ar fi;), insa cand e vb de garantarii de servicii, servere dedicate, uptime, service, etc… in romania putine firme de hosting sunt FIRME 😉

  3. Sa stii ca in parte baietii de acolo nu ziceau chiar prostii. Daca eu de pilda n-am de lucru si iau un asemenea plan de hosting si trantesc ce pot mai mult pentru a manca resursele in cauza, ma vii si tu, eventual mai vorbim cu 2-3 oameni care pot pune ceva pe net de sa rupa serverul, sunt chiar curioasa cum ar merge treaba.

    Chestiile astea sunt intradevar fumate. Acum 4 ani stateam pe dhost.info (host free), care oferea resurse cu ghiotura. La pretul pe care il au cei de la ghesi pot considera ca este aproape host free (sincer, pretul este intradevar foarte bun). In cateva luni serverul s-a dus pe copca. Pentru ca ala de stia ca poate stoca 300 MB si are bandwidth de nu stiu cati zeci de giga (deci mult mai putin decat oferta care ne “supara”) chiar a pus sus de toate. Si la fel au mai facut altii. Asta a insemnat downtimes si slowness, de m-am dat de ceasul mortii.

    Si iata ca la 6 luni de le inceperea sitului, am facut marele pas in a PLATI host cu limitari clare. Am mai multa incredere intr-unul care imi spune ca am 200 MB spatiu si 2 GB trafic pe luna, decat cineva care imi ofera de 100 de ori resursele.

    Faptul ca cei de la dhost de pilda ofereau marea cu sarea a atras multi “halosi” dupa spatiu (de parca ar avea nevoie). Chiar daca situl meu era micut si foloseam 10% din resurse (chiar mai putin ca bandwidth) am suferit din cauza celor care chiar foloseau resursele in cauza.

    Ce poate face de pilda ownerul de server in cazul in care, asa cum spuneam ipotetic .. ca nu am timp de asemenea jocuri, sunt cativa clienti care trag de resurse cat se poate de mult? Care pun de pilda fimle personale (legale deci) si tot felul de chestii mancatoare de resurse dar LEGALE suta la suta (incat sa nu te poata suspenda pe motiv de warez?). Cum pot ei acoperi pierderile pe care eu le fac de pilda fara a ma suspenda pe cine stie ce motive?

    Nu sar sa ii acuz de nimic, doar recunosc ca m-ar speria un asemenea model de business. Ca si hosting prefer de mult reseller din SUA (destul de ieftinut si chiar OK), deci iarasi nu pot comenta ca au sau nu servicii de calitate, ca nu ma pricep.

    Este clar un model de business riscant, care poate da sau nu roade. Timpul va clarifica mai multe. Oricum le doresc succes, ca doar e loc pentru toti 🙂

  4. Dojo, sunt multe chestii aici. Am lucrat cu peste 30 de webhosteri straini si inca mai lucrez cu multi:)
    Ma refeream strict la modul in care se face bashing 🙂

  5. Absolut de acord la faza de bashing ..

    Cred ca este o boala “romaneasca”. Am avut niste chestii de genul asta cam pe toate forumurile romanesti .. unii chiar nu au control

  6. 🙂 Eu sunt client Ghesi. Si nu am probleme. Stiu ca pe server sunt multe site-uri (peste 100), da’ CPU usage foarte foarte rar sare peste 9%. Evident ca nu folosesc aia 20 GB de spatiu, ci doar vreo 150 MB. Si nici 300 GB de trafic. OK. Da’ e o chestie psihologica: ma simt mai liber cu limitele astea. Si n-am nici o treaba ca sunt reselleri Godady. Am o problema, vorbesc cu ei in romana si se rezolva. Au fost foarte amabili intotdeauna. Daca nu-mi iesea ceva, am intrebat si s-a rezolvat, si uneori erau chestiuni care nu tineau de ei. Eu sunt foarte multumit. Daca aveam 2GB trafic deja eram claustrat, ca eu de cand am pus site-ul in picioare am cam 1.3+ GB pe luna trafic. Si site-ul e nou si extind serviciile oferite. Asa, cand stiu ca am dreptul legal de a folosi multe resurse pentru continut legal, ma simt foarte relaxat. Si voi mai plati la hosting de-abia in 2009 🙂 Asta inseamna: mai putin stres pentru mine. Nu ma deranjeaza sa platesc in RON, EUR, USD sau mai stiu eu ce.

  7. Robintel, sa nu vorbim de Ghesi cand e vorba de imagine si profesionalism. Nici acum nu au reusit sa-si corecteze greselile de pe PAGINA PRINCIPALA.

  8. Pe mine unul m-ar incanta un server personal, chiar daca trebuie sa scot ceva bani din buzuar. Problema este apoi legata de providerul de net, de UPS-uri si de securitatea serverului. Adica sunt cheltuieli suplimentare care ar trebui sa ti le amortizezi din ceva intr-un interval de timp… ceea ce este dificil. Un centru hosting are in permanent monitorizare (teoretic) si cineva este platit sa stea acolo. In cazul in care pleci de acasa habar n-ai daca a cazut serverul. Sau poate reusesti sa-ti trimiti un sms cand cade, dar daca esti in Constanta trebuie urgent sa pleci acasa si sa remediezi defectiunea.
    Ma gandesc ca cei cu hosting in Romania se folosesc in primul rand ei de el si ce ramane e bun pentru pentru oferta.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading