Romania mea este…

Porcul din cotet a scapat de macel cum a scapat porcul din politica de urmarirea penala. Nu le-a venit vremea la niciunul pentru ca nu s-a gasit un macelar pe masura si parca nici vremurile nu tineau cu noi.

Acum sa trecem la chestiile noastre de socializare. Iau leapsa de la Cristian Greger cu “Romania mea este…”

Poi, Romania mea este tara unde taranul nu plateste taxe pe palinca de prune de 60+ de grade pe care-o face la el in curte, este tara unde poti sa tai porcul in stilul traditional romanesc, este tara unde numele de strazi si localitati sunt scrise in romaneste, este tara in care vanzatoarea de la magazin te intampina cu “Buna ziua”, este tara unde limba nationala oficiala este Limba Romana, este tara in care comunismul a murit in 89, in care comunistii mor pe capete fara sa fie laudati la TV pentru “realizari”, este tara in care politia isi face meseria si poti merge linistit pe strada prin orice cartier, oras la orice ora, este tara in care taxele platite de mine ajung unde trebuie, unde votul meu conteaza, unde posturilor de televiziune care manipuleaza li se taie transmisia, este tara in care esti platit pe masura muncii depuse oricare ar fi aceea (aici unii ar muri de foame), este tara unde li se explica muncitorilor romani care lucreaza la un patron italian la incaltaminte ca au si drepturi, unde de 1 Decembrie se ridica steaguri la fiecare cladire si fiecare colt de strada, unde 1 Decembrie nu inseamna doar “inca o zi libera pe an”, este tara unde politicianul care vine in vizita te vede ca om nu ca un idiot platitor de taxe, este tara unde locuitorii ei nu se gandesc doar la bani – lista ar putea continua pana scot o carte “Imi plang de mila” care va fi mai apreciata decat cartile lui Cartarescu.

ROMANIA MEA E IN GLORIOASELE CARTI DE ISTORIE!

ROMANIA MEA DE AZI NU MAI E A MEA! NE-AU FURAT-o hotii, talharii, coruptii, politicienii parveniti, demagogii, ipocritii! Totusi sunt mandru ca sunt roman! Fac si eu ce-mi este accesibil pentru tara mea si daca un singur om poate schimba ceva…

Raspunsul unui profesor de geografie: Romania mea este… un stat situat în sud-estul Europei. Se învecinează cu Ucraina și Republica Moldova în nord și est, Ungaria și Serbia la vest și Bulgaria la sud. În sud-est, România are o porțiune de coastă care îi oferă acces la Marea Neagră. Capitala și cel mai mare oraș este București. (wikipedia)
Dau leapsa mai departe unor romani adevarati: Maximus, Visurat, Denisuca, Adrian, Radu, Arhi, LiviuGramos au primit deja leapsa, as mai fi curios ce zice Zoso dar el nu raspunde la d`astea.

7 thoughts on “Romania mea este…”

 1. si ridica-ma pe cruce – mor pentru voi
  dar nu ma duceti la lupta – ei fac bani din razboi
  si ridica-ma pe cruce – tot nu dau inapoi
  deschide ochii amandoi ca ne-omoram intre noi

  (2007) CEDRY2K cu Deliric 1 – Istorii Secrete

 2. Am luat si eu leapsa ta, mai ales pentru ca am vrut sa scriu ceva diferit, la fel de realist zic eu.. numai ca eu ma intreb – nu te-ai plictisit sa tot scrii despre mizerie, gunoi, hotie, incompetenta.. samd?

  Stii, nu se pune problema ca sa nu fiu de acord cu tine in ceea ce spui aici… dar totusi nu cred ca ti-a furat cineva tara. Tara ne-o furam singuri.

 3. E doar ca e vorba mai putin de laudat si mai mult de criticat. De altfel cand critic dau cu sete.
  Dau in speranta ca cineva se va simti, lucrez doar pe faptul feedback-ului primit pana acum.
  Unele chestii mai minore s-au rezolvat prin intermediul acestui blog.
  Astept ziua cand politicienii isi vor cere public scuze.

Comments are closed.