Review BitDefender Total Security 2008

O sa va vorbesc despre un produs la care nu ma gandeam sa-l folosesc acum cativa ani din mai multe motive. Prima data am facut cunostinta cu Bitdefender 7 pe cand eram in liceu si eram foarte suparat din cauza ca reducea considerabil transferul pe retea (zi-le Radu!).

Ma joc de cam o luna cu Bitdefender Total Security 2008 si pana acum nu am intampinat probleme. Este o suita cu multe optiuni printre care pot aminti de Antivirus (normal), Firewall, functie de backup (care nu am incercat-o, prefer sa am grija singur de datele mele) , Registry Cleaner. Spre deosebire de versiunile anterioare nu am vazut nici sa reduca viteza de transfer pe retea (Pot sa trag cu peste 3.5MB/s – RDS Fiber).

Folosesc un Turion64 2Ghz, 1.5GB ram si nu pare sa foloseasca prea multe resurse. Prietena-mea (care are 512MB ram pe laptop) nu a fost chiar asa de incantanta, Windows-ul ei booteaza ceva mai incet ca inainte dar macar sunt eu cu constiinta impacata, un calculator in minus de dadacit.

1.jpgapplication_firewall.jpgfull.jpg

Mi-a placut functia de blocare a unor adrese web sau a unor pagini ce contin anumiti termeni.

block.jpg

Registry Cleaner-ul:

regclean.jpg

Pot sa spun ca nu mi-a detectat pana acum niciun virus dar asta si din cauza ca stiu ce fac si pe unde ma plimb (au trecut luni bune de la ultima infectare si un an de la penultima). Promit sa ma joc si cu niste virusi inainte de urmatoarea formatare a partitiei.

Functia de AntiSpam mi-a fost foarte folositoare pana cand recent mi-am mutat adresa de e-mail de pe propriul server pe Google Apps. Inca o folosesc, folosesc Thunderbird si mai am casute cu trafic mai mic protejate de BitDefender.

antispam.jpg

Poti vedea si ce trafic face o aplicatie, cat trafic a facut de la ultima pornire.

transfer.jpg

Pot zice ca e un produs usor de folosit (dupa ce l-ai configurat prima data, te intreaba diferite chestii in primele zile) si il pot recomanda cu usurinta celor care au nevoie de o suita Antivirus cu mai multe optiuni. Eventual si pentru familiile cu copii in cazul in care parintii vor sa-i tina pe micuti departe de site-urile pornografice, e foarte usor de lucrat cu functia de blocare a site-urilor ce contin anumite cuvinte.

Astept feedback de la cei ce-l folosesc deja.

P.S: Produs recomandat

2 thoughts on “Review BitDefender Total Security 2008”

  1. Mie personal nu-mi vine sa cred ca folosesti un cacat ca bitdefender si-l mai si lauzi pe blog fara sa ti-o ceara nimeni… little bit dissapointing

Comments are closed.