Atentionare din partea comunitatii – fiti antenti la RDS DigiMobil :)

Se pare ca exista o comunitate mica in spatele Oradeanul, comunitate care se implica – transmit mesajul mai departe, un alt guest post de la un binevoitor care a dorit sa ramana anonim 🙂

Ciao everybody!
Deci… revenind la telefonia mobila RDS, am observat urmatoarele chestii foarte interesante…
Este vorba despre apelurile efectuate de la tel. tau mobil (RDS), catre telefoanele fixe RDS si Romtelecom.
Dupa cum am mai amintit in blog-ul „ Am telefon mobil RDS – digimobil „ scris de oradeanul (intre timp am vorbit cu el la telefon :)) , am primit si eu un tel. Huawei U120; scriu asta, pentru ca numai despre acest model de telefon pot sa va scriu, necunoscand celalalt model.
Daca suni de pe mobilul tau RDS un nr. RDS / Romtelecom fix, vorbesti cat vrei, ca doar ai minute in prostie… 🙂 dar daca nu tu ci fixul apelat de tine inchide mai repede, atunci tie iti merg secundele mai departe, pana nu apesi si tu pe butonul rosu!!!
Este foarte interesant! Noi suntem obisnuitzi cu oricine inchide primul, se intrerupe legatura, nu???
Am incercat si spre Orange acest lucru… ei sunt corecti!!! Cand inchide Orange-ul apelat, se intrerupe legatura. Nush cum e cu ceilalti operatori de telefonie mobila…
Noah, doar atat am vrut sa va scriu.
Sa fitzi atentzi!

11 thoughts on “Atentionare din partea comunitatii – fiti antenti la RDS DigiMobil :)”

 1. Am observat si eu asta. E valabil si daca suni de pe orice telefon fix pe alt fix. De pe Orange pe fix nu am incercat dar cred ca la fel e. Pentru ca daca cel sunat are telefon fix, cand inchide, daca cel care a efectuat apelul nu inchide, linia e in continuare ocupata. Cum ar veni, cel cu fixul nu poate intrerupe conexiunea. De aceea daca suni pe cineva pe fix si are 2 telefoane in casa de ex, raspunde de pe tel A, inchide, conexiunea e in continuare facuta, si daca raspunde de pe tel B continua conversatia. Deci la apelurile CATRE fix, cel care face apelul trebuie sa termine conexiunea, cel ce este sunat nu are cum.

 2. Ioi prea complikat dar asta ii totusi ceva schema sa mai traga niste bani frumosi RDS`ul dupa noi dupa mine parerea mea. Mai eu la Stropinel am vazut telefonu ii frumos 🙂 dar nu stiu eu inca nu am sa va spun eu inca cateva defecte ramane sa vedem sper pana de revelion sa ajunga si la mine cu telefoanele :))

 3. sa vezi ce fata a facut sotia ca de unde are ea vorbite zeci de minute in prima zi (telefonul primit era sigilat) si dupa mai multe analizari a sunat din greseala vreo 45 min la nr: “*” si ala numa nu inchidea =)) dar am impresia ca nu a fost singura care a patit faza asta pentru ca dupa vreo zi sau doua deja nu mai puteai suna la * =) incercati si voi sa vedeti ca imediat inchide conexiunea =)
  p.s. a suna la * = apesi butonul * si apoi apesi sa suni (but verde)

 4. Siropele, ia da-mi nr tau de fix =) imagineaza-ti cum ar fi sa existe o persoana destul de perversa si cu fonduri suficiente incat sa te sune, si sa nu mai inchida 3 zile =) in timpul ala din cate am inteles nu mai poti folosi telefonul 🙂

 5. …interesant…dar pe mine ma ingrijoreaza mai mult faptul ca nu exista serviciul “cronos” cum are orange-ul sau vodafone…sau ma rog…orice telefonie normala…ca totusi ar trebui sa am si eu dreptul sa stiu cat cost suplimentar am, sau cat mai am din minutele alea gratuite. am sunat la serviciul clienti si mi s-a spus ca ei inca nu au acest serviciu disponibil, nici pt a verifica costul, nici ca sa vezi de minute gratuite. asa nush…multi cred ca vor avea surprize la sfarsitul lunii, cand se vor trezi cu o factura mult mai mare decat cea asteptata….

 6. Asta am observat si eu, si cand am sunat ieri la suportul clienti, dar si azi cand m-a sunat un amic de pe un fix RDS… El inchisese, am lasat telefonul pe masa, iar minutele se contorizau in continuare… Ciudat comportament!

 7. ash vrea sa stiu shi eu dak exista un serviciu clienti shi la cat ar trebui sa sun sa stiu si eu cate minute mai am sau ce cost am , ca am avut o supriza neplacuta shi am avut la digi o factura de 1 mil. jumate 🙁

 8. Salut!

  Cred ca aveti si net de la RDS!:)

  Intra atunci pe http://www.asimob.net si vei gasi a aplicatie care iti pastreaza conexiunea tot timpul activa! Are un motor inteligent de gestionare al ferestrelor conexe, controland astfel automat conexiunea ta fara a face modificari ai parametrilor.

  Toate cele bune!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading