Ubuntu 7.10 – primele probleme

S-a lansat Ubuntu 7.10 ieri.

Cei din Ro care-l instaleaza sa nu se sperie ca nu pot face update, instala driverele restrictive etc. Default el pune in /etc/apt/source.list serverele ro.archive.ubuntu.com (mirror care nu se updateaza prea des tinut de roedu) , editati fisierul source.list si scoateti “#” din fatza “deb”, modificati “.ro” in “.us” dupa care rulati “apt-get update” in terminal. P.S: o sa aveti nevoie de root ca sa faceti operatiunile.

Eu mai am ceva probleme de boot, nu stiu inca de ce booteaza foarte incet, mici buguri la Gnome. Rezolvam 🙂

Inca nu merge ATI cu Compiz asa ca mai asteptati pana in noiembrie cand se lanseaza driverul.

Nu pot sa inteleg de ce daca iti asumi o raspundere nu o duci pana la capat, chiar trebuie sa te atentioneze lumea ca daca ai un mirror trebuie sa-l updatezi? Roedu suge biletu` 🙂

Un alt review cu screenshots ubuntu 7.10 la Liviu

7 thoughts on “Ubuntu 7.10 – primele probleme”

 1. Sau se poate folosi pur și simplu http://ftp.lug.ro/ubuntu . Eu am făcut update la 7.10 pe vremea când era încă în beta și mirror-ul ăsta m-a salvat. Nu de alta, dar să downloadez 500+MB dinafară nu prea mi-a surâs, să nu mai pun la socoteală update-urile ulterioare.

  Ciudat, mie îmi bootează mai repede 7.10. Ba chiar a fost primul lucru pe care l-am simțit după update-ul kernelului.

 2. Culmea ca merge bine.. numa ca are ceva probleme cu driverele.. mi-o luat o ora sa-l conving ca poate sa mearga prin PPPoE.. pfa… si inca n-am incercat sa modific nimic mare:)

 3. uite de aia inca de la primul install mi-am setat update-ul pe servarul central.

  n-am ATI, insa pe nVidia e un real progres.

  de bootat mi se pare chiar ca merge mai repede ca pe 7.04… dar stii cum e: n-am stat cu cronometrul pe el insa din entuziasm s-ar putea sa mi se para.

  all in all is foarte multumit de 7.10, pe care il am inca din varianta beta.

 4. L-am instalat si eu pe un latop, booteaza rapid, o singura problema care am avut-o tot timpul cu unbutu – nu recunoaste placa wireless (ceva broadcomm based)

Comments are closed.