Review iMountain.com – gazduire / web hosting

Recent am mutat oradeanul (si o sa mai mut si alte pagini) pe un VPS cluster cumparat de la iMountain.com

Acum vreo 2-3 luni am cumparat un pachet mai mic de la ei din curiozitate si am fost multumit de performanta, uptime si suportul tehnic prietenos si rapid. M-am decis acum cateva zile sa-mi iau VPS (Virtual Private Server) pentru a avea mai mult control asupra aplicatiilor (pe langa zend e bine sa mai ai si eAccelerator instalat) , ssh etc.

Pe VPS ruleaza doar serverul web Apache, alte servicii ca MySQL, mail si DNS ruleaza pe servere separate tot la ei (inclus in pret). Pot sa spun ca blogul asta + alte 9 siteuri mai mici folosesc (in mod normal) vreo 82MB memorie RAM din 450MB (+62 swap) cat am disponibil. Din cauza ca MySQL-ul ruleaza pe alt server n-o sa am in graba probleme cu resursele, pot spune ca am la dispozitie un Pentium 4 cu 1GB ram (asa imi arata un benchmark de apache facut pe blog) la o fractiune din cost.

Un cpuinfo imi spune ca am 8 d-astea: Dual Core AMD Opteron(tm) Processor 865 – screenshot

Acest articol nu este in niciun caz “la comanda”, vreau doar sa spun ca daca va documentati puteti sa beneficiati de servicii de calitate la un pret mic. Probabil voi reveni cu detalii

8 thoughts on “Review iMountain.com – gazduire / web hosting”

  1. Gusturile nu se discuta plus ca nu iti iei un produs dupa cum arata ambalajul:)
    Mie imi place noua lor pagina, oare e posibil ca tu sa vezi site-ul lor vechi?

  2. Jan – greseala frecventa. Designul site-ului nu e un bun indicator al calitatii serviciului (ma rog, atat timp cat nu sunt chestii flagrante gen greseli de ortografie samd… atunci fugi!)

    Oradene, constat ca e destul de misto ce ofera ei… tu ce pachet ai de la ei? Si inca o chestie: astia ofera vreun panou de control (H-Sphere, cPanel – eventual WHM)? Din ce imi dau seama ar cam fi H-Sphere, da nu vad nicaieri scris clar. M-ar tenta sa fac un test cu pachetul ala de 11 dolari, la banii astia e chiar ok.
    M-ar bucura un raspuns (eventual pe mail daca ai timp)

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading