RDS Oradea suge, iar

Se napustesc azi nush cati oameni pe mine sa-mi spuna: “Nu iti merge site-ul”, “nu merge nici site-ul tau nici externul”, “nu imi merg nici site-urile romanesti”.

Ei bine fratilor, nu e chiar asa… site-ul meu merge bine …voua nu va merge …e incredibil …nu? … Unele site-uri iti merg, altele nu, iti merg alea care le tot vizitezi si ti-au ramas in cache, incredibil …nu?

Serverele de DNS (daca un celeron 1300mhz se poate numi server) din RDS Oradea dau iar rateuri … si ceasul meu cu cuc are mai mult uptime ca ele …

Fiti buni si nu ma mai stresati pe mine cu “nu merge, nu iti merge, nu imi merge netu” – sunati la RDS si le spuneti 🙂

Folositi si voi serverele DNS de la Opendns – 208.67.222.222 si 208.67.220.220 (daca nu stii sa-ti schimbi serverele DNS probabil ca nici nu e asa important sa ai net), servere opendns pe care eu le folosesc de mai bine de un an fara nici cea mai mica problema tot din aceleasi motive … se gripeaza celeronul de la RDS si nu se dau bani de altul …of of …

LATER EDIT: se pare ca nu doar Oradea are probleme cu RDS

Dau legatura la Valea Jiului, Hunedoara:

maximus: dude, problema cu RDS-ul e la nivel national
maximus: same here
maximus: si eu aveam DNS-urile de la opendns de ceva vreme
maximus: oricum, netul e de cacat
oradeanu`: hopa
maximus: voia veti macar Celeron. Noi avem un jarpalit de PIII, care face routarea pt peste 500 de abonati

LATER EDIT 2: Ar trebui sa trimit cuiva de la RDS o factura pentru zecile de persoane pe care le-am asistat pe messenger ca sa-si puna dns-uri alternative care merg? La ei la tehnic nu raspunde nimeni la telefon. Accept si paypal.

Si uitati cine ma citeste… (pe langa Mircea Badea care intra de pe host-ul stiri.antena1.ro sa ma injure pe mine si alti bloggeri)

16 thoughts on “RDS Oradea suge, iar”

 1. Sugale dreaqu aerul nu ii pot supporta pentru ce imi face mie vin si eu de la munca linistit si cand vreau sa imi verific un mail sau sa citesc o stire nu pot deoarece rds iara o suge ori nu au bani pentru noi doar pentru ei sa isi umple buzunarele.

 2. dupa ce am stat 3 zile deconectat de la retea pentru ca inca aveam cable link in loc de fibre link, acum ca mi-au pus fibra nici macar asta nu merge…
  ma duc sa beau o bere..

 3. Am observat si eu azi ca merge netul “in valuri”. Vorba ta: unele site-uri intra din prima, altele necesita un refresh agitat.

 4. Nu doar RDS-ul a avut probleme, ci si ROEDU (aka netul din Regie Bucuresti). Si n-a fost problema de DNS-uri, ci teava externa, ca tot ce era in RDS sau in Romania mergea.

 5. Un celeron la 1300 poate face față lejer la peste 100.000 dns requests/secundă. Ba chiar și un procesor la 450Mhz poate face față la asemenea trafic. Problema se trage de altundeva 😉

 6. Znuff are dreptate. Un server de DNS face operatii simple (basically iti cauta intr-un fisier text si-ti returneaza un raspuns) care nu necesita multa putere de calcul. Si un PII la 450 face fata lejer, cu conditia sa fie facut ca server (ventilatie, sursa redundanta, etc), nu workstation luat de la BestComputers sau Flamingo.

  Cred totusi ca vina nu e de la serverul de DNS. Ieri nu mi-a mers nici ping-ul direct pe IP, care nu necesita un server de DNS. Si nu doar RDS, ci si ROEDU.

 7. Eu cunosc, poti pune dns si pe un 133 cu 128 rami (or lower).
  Eu am spus care e situatia in Oradea, cum isi punea fiecare dns-urile de la opendns le mergea tot. Vorbesc de vreo 20-30 de persoane din lista mea care s-au convertit aseara la opendns 🙂

 8. Chestia-i ca nu intotdeauna au server DNS dedicat si pe masina aia, pe langa Bind (sau ce o fi), mai ruleaza si un LAMP, un server de mail, face routarea, etc. Cel putin pe-aci asa aveau prin primavara, cand am avut ocazia sa arunc un ochi 🙂

 9. Printre altele, DNS-uri alternative, tot de la RDS:

  193.231.238.11
  193.231.238.226

  Funcționează când cade (destul de des în ultima vreme) 193.231.238.2

  @Andrei Maxim -> RDSor.ro // a avut probleme doar cu DNS-urile.
  @Sirop -> problema e ca nu au backup, nici macar error cheking >:)

  PS: doar e RDS, nu mă aștept la prea multe … :/

 10. TheMasteR, in Bucuresti a fost picat externul vreo jumatate de ora iar o bucata buna din zi a mers extrem de lent. Si asta nu numai din camerele mele regale 🙂 , ci si din Regie, unde provider e ROEDU.

  Cum exact in aceeasi perioada au fost probleme in Oradea, mi s-a parut o coincidenta prea mare.

 11. Lau, am intrat de pe UPC si se incarca totul f incet, parca as fi in 1997.
  In schimb, de pe RDS, de acasa, se incarca rpd si nu am probleme. Cred ca esti subiectiv cu RDSul.

Comments are closed.