Bere, nivel de trai, monopol, standarde europene

De sub tricoul cu burta patat de chipsuri si ketchup ma ridic la clapeta sa va spun despre nivelul de trai al romanilor si standardele europene…

Pauza.

Ce nivel de trai? Ce standarde europene?

Ti se fura calitatea apei, aerului, berii …presei (care candva insemna ceva) dar primesti zilnic prin diferite mijloace de prostire in masa infuzii cu standarde europene.

Voua nu va curge apa rece maro la robinet? Voi puteti bea cu placere berile “straine” produse in Romania? Normal ca nu va plac, doar sunt facute cu aceeasi apa maronie …cu eticheta de izvor.

Nu va placea Beck’s cand era adusa de dincolo? Nu are acum acelasi gust de pishu cu hamei ca toate berile produse sub licenta in Romania?

Festivalul berii la Oradea … doar bere Burger (bere spus cu indulgenta) …si trebuia sa te plimbi prin toata locatia ca sa gasesti o Golden Brau la doza. Eu nu inteleg ce festival de bere e asta …ca numai bere nu se serveste. Manelizarea unui festival. Traiasca fratii Micula.

Din acelasi motiv nu am fost nici la festivalul vinului …ca sa nu beau acelasi lichid colorat indulcit cu adaos de alcool si eticheta de podgorie de Vrancea.

Fuck you. Cu dedicatie pentru toate monopolurile de rahat care ni se baga fortat pe gat.

Luni o sa fiu in Ungaria sa beau o Beck’s adevarata. Pentru ca daca esti in Romania ca sa bei o bere mai ok trebuie sa mergi in Timisoara sa sugi o nefiltrata …sau in Ungaria ca sa bei aceeasi eticheta cu alt gust.

7 thoughts on “Bere, nivel de trai, monopol, standarde europene”

 1. de asta si coca-cola e mai neagra la noi…hai fii serios ! 🙂 sa lasam standardele europene…niste standarde tot trebuie sa existe, nu ? nu vrei sa mergi inainte ? vrei sa ramai pe loc ? daca fiecare o sa isi faca treaba, standardele nu o sa mai ramana doar niste standarde…

  la mine apara e excelenta…dar, stau in Suceava… 🙂

  daca vrei bere buna nu trebuie sa te duci in alta tara…cauta bere pe care scrie “imported”. :))))) eu beau Dab…

 2. La fel e si cu Pepsi si cu Coca Cola, de tigari sa nu mai vorbesc, Kent si PALL MALL de “contrabanda” cu timbru rusesc uneori au gust mai bun decat cele produse la noi. Si lista ar putea continua.

  Un produs care este bun, inca, este Brifcor, momentan se produce in germania, si ma rog in fiecare zi sa nu cumva sa inceapa sa`l faca aici ca se duce naibi si ala.

 3. Se spune k burta de sub tricou este monument ridikt in cinstea eroului de jos. Eu sunt un mare consumator de bere si atata bere beau dar monumentu` nu mai creste. Sa fie oare klitatea berii “straine” din Romania. 😛

 4. Am baut Beck’s produsa in Ungaria si e la fel ca aici. Ce dracu, numai in Deutschland e buna berea? Gusta Goesser facuta in Ro. E excelenta! Dau pariu ca e ca in Austria. Si la pretul de 1.90 lei in magazine chiar ca nu se compara nici cu Carlsberg.

 5. Ultima oara cand am baut Beck’s de Ungaria am simtit direct diferenta de gust …dupa aia m-am uitat pe eticheta si am vazut ca era produsa acolo.
  E mai buna decat Beck’s in Ro …dar tot nu e ca aia din Germania 🙂
  Si Gosser e ok …dar trebuie sa recunosti ca in proportie de 95% am dreptate:)

Comments are closed.