Am fost in Ungaria, Debrecen

…si nici nu am stat bine ca deja mi s-au facut poze … paparazzi nesimtiti nu ma lasa nici sa mananc o pizza ungureasca.

Asa e cand esti o mare vedeta locala, nationala si mai nou internationala… recunoscuta pentru merite extraordinare in toate domeniile de activitate, trebuie sa ma obisnuiesc cu viata asta plina de succese la o varsta frageda.

Ungaria …frumoasa tara … direct de la vama … drum pana in Debrecen asa cum nu am vazut in Romania …si circula TIR-uri non stop …si a lor nu se strica si nu se “indoaie”. La 160 110 nu simti asfaltul sub roti. Pacat ca nimeni din magazinele din Debrecen nu stie engleza. (Apropo de magazine, au niste preturi extraordinar de bune la majoritatea produselor.) Daca ai card ING nu ai nevoie de forinti prin magazinele mari, platesti linistit si pleci 🙂

Daca totusi platesti cu bani (forinti) … vei primi rest chiar si 4 forinti … nu guma de mestecat si alte cele.

debrecen cora pizza colaungaria, debrecen, paparazzi, vedeta

paparazzu

3 thoughts on “Am fost in Ungaria, Debrecen”

 1. Ai uitat sa specifici ca pachetele de tigari sunt 560 forinti (aprox 7,5 RON fara de 5,4 RON in Romania), si au 19 tigari.
  A, da..si Becks`u e Becks 🙂

 2. Deci asta se stie cumparaturile din ungaria is mai iefitne ca si la noi si eu de 2 ori pe luna de acolo ma aprovizionez si se merita deci mai nou toti romani pleaca in ungaria sa isi faca cumparaturile pentru ca toate is ieftine in afara de tzigari adevarat RDragos si se merita lasam noi in romania pe rafturi sa li se strice mancarurile 😀 noi ne luam din ungaria !

 3. Eu am fost in Ungaria de mai multe ori si am remarcat 2 lucruri esentiale –
  1) Maghiarii nu cunosc nici o limba straina si nu stiu nici macar engleza de balta pe care pana si arabii o stiu (care ii urasc pe anglosaxoni)
  2) Lumea prin Ungaria este foarte serioasa si tacuta sau rezervata atat pe strada dar si la terase sau pe unde am apucat sa mananc. Eu nu am vazut lume sa rada cu pofta sau sa vorbeasca tare, ca la noi, de nu te mai auzi. Daca radeau, fiecare radea in batista si pe chicotite.

  Ungurii nu stiu limbi straine pt ca la ei totul e dublat in limba lor, iar softurile sunt traduse integral, am vazut si Linux unguresc intr-un Mediamart. Poate unii mai stiu germana, pt ca sunt germanofili, dar oricum, e inadmisibil ca vanzator sa nu cunosti macar engleza.

  Apropo- in Szeged vanzatorii stiu cuvinte romanesti de baza, dar nu stiu romaneste. Au invatat mecanic cuvinte, am observat si testat 🙂

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading