Rebranding BCR, degeaba – Bancile din Romania

1. Nu vi se pare ca rebrandarea BCR Suge? Nu mai bine bagau banii aia in servicii?

Banii intra mai rapid in cont (a se intelege ca nu mai astepti dupa o zi pe alta ca sa ai banii in cont dupa ce i-ai depus.)

Bancomate out of service pe strada mea, au intarziat vreo 5 zile dupa termenul care mi l-au dat la un adsense check.

2.a. Ok, card am la ING (cu care fac platile online) …si cred ca e singura banca din Romania la care Homebanking e homebanking …in sensul ca orice tranzactie o vezi la secunda. Cica la Banca Raiffeisen si Banca Transilvania online banking ar insemna “faci azi o tranzactie si o vezi maine”. (Poate careva sa mai confirme?)

2.b. Pe scurt: Am un coleg de munca, a mers sa-si scoata o suma din cont de la Banca Transilvania – acolo ar fi o functionara care vorbeste jalnic cu clientii, nu te baga in seama si etc … doar ca de data asta i-a dat cu 50 de milioane in plus (bani care nu au aparut pe foaie, minusul ei). Colegul i-a restituit banii dupa ce si-a dat seama de greseala…dar ea tot jalnica a ramas. Ce ar trebui sa faci in acest caz? Mergi sa vorbesti cu administratorul? Dai la presa sau pe blog? Avem acolo un om incapabil caruia ii incredintezi salarii intregi. “Numarati banii la casa, reclamatii ulterioare nu se accepta” – chestia asta e valabila doar daca pierde clientu`.

Voi de unde va scoateti cecurile?

, , , , , , , , , , , , , ,

12 Responses to Rebranding BCR, degeaba – Bancile din Romania

 1. alinush 21/09/2007 at 12:14 pm #

  Scot cecurile de la BT si pot sa zic ca ofera cele mai bune servicii. Aici (sau cel putin la sucursala la care merg eu) angajatii sunt super amabili cu clientii si nu am avut nici macar o data vreo problema.

  BCR sux. In loc sa se rebranduiasca puteau sa se gandeasca cum pot sa faca lucrurile mai usoare pentru clienti. Inainte imi duceam cecurile la BCR si nu exista moment din zi in care sa nu stau la coada, in timp de la BT nu am stat niciodata. BCR ar trebui sa cheltuiasca pe optimizarea proceselor, nu pe branding.

 2. fulgerica 21/09/2007 at 2:07 pm #

  BCR -30 zile fix – comision 1.5 % (sau )5 euro minim.

  Super ok de fiecare data, fara probleme.

 3. fulgerica 21/09/2007 at 2:11 pm #

  Ideea e ca de mine se ocupa o tanti draguta iar eu cum sunt si mai dragut… intelegi tu ;)
  Deci conteaza mult si calitatea angajatilor – ce fel de oameni sunt.. Cert este ca cu BCR nu am avut probleme.

 4. gigi_butelie 21/09/2007 at 6:54 pm #

  rebranding-ul a fost facut pt ca au fost cumparati de Erste Bank. si ala e semnul lor. la fel ca atunci cand BRD a fot preluat de Societe generale..acuma peste tot se zice brd societe general. nu s-a facut rebranding doar pt imagine!
  pace voua :P

 5. dani 22/09/2007 at 2:46 pm #

  intr-adevar ING e foarte bun la homebanking, pe mine chiar ma sunau sa imi confirme unele tranzactii mai mari, sa ma intrebe de sanatate, ba chiar am castigat un stick usb de 2 gb in urma unei promotii de ebanking:

  http://www.pain.ro/homebank-si-kingston.html

 6. mihai 23/09/2007 at 11:04 pm #

  Online’ul de la Raiffeisen e chiar bun… tranzactiile sunt la secunda… faci un transfer Raiffeisen – Raiffeisen

 7. mihai 23/09/2007 at 11:04 pm #

  instantaneu … :)

 8. macabroo 24/09/2007 at 9:02 am #

  Rebrandingul nu a fost de placere ci asa cum spunea gigi_butelie i-au cumparat austriecii. Iar daca BCR ti se pare ca are serviciu clienti si bancomate dubioase cred ca nu ai intrat niciodata la BRD.

 9. Oradeanul 24/09/2007 at 9:10 am #

  Am intrat in BRD si sper sa nu mai intru vreodata :)
  Desi o sa trebuiasca sa inchid cardul ala candva …

 10. Strainu 24/09/2007 at 10:47 am #

  Complet de acord cu alinush. In Bucuresti n-am avut niciodata probleme la BT – cei mai buni.

 11. Dojo 26/09/2007 at 10:56 pm #

  Eu sunt destul de multumita de BRD (culmea). Asta dupa ce m-am ars cu Tiriac. Anul trecut s-au facut cardurile de salarii la noi (pe Tiriac) si am solicitat ca al meu card sa poata plati si online, ca mai am si eu un host, un adwords de platit. A mers pana la lipirea de HVB. Mi-au blocat platile online si cereau 500 euro pe card ca garantie.

  Asa ca m-am mutat la BRD unde am toate conturile (si cel de firma). Eu personal sunt multumita de ei. Este adevarat ca homebanking-ul da “updates” a doua zi (dar nu prea folosesc optiunea) .. in rest nu prea am avut probleme.

 12. iLL 27/09/2007 at 4:00 pm #

  de acord cu bcr care suge. urasc bancomatele lor si ale celor de la brd unde cand retreag bani imi apare pe istoricul cardului asa:
  -retragere
  -comision
  -storno la retragere
  -retragere
  -comision
  -iar storno
  -si iar retragere (care este finala)
  -si iar comision

  nu am card la ei.. sa fie o metoda prin care iau comisionul de 3 ori? ca asa mai apare acolo…
  plm…