_ Scolariti? _ Scolarim! Scolarim!

Atentie! urmeaza un articol lung.

Aproape jumatate din scolile romanesti nu au autorizatie de functionare, o alta parte din aceleasi scoli nu au instalatii sanitare in care sa-ti faci nevoile… cel putin nu intr-un mod comod.

Asta pentru ca renovarea unei bai de scoala costa un miliard vechi, bani cu care poti ridica o casa cu trei camere. Banii trec prin 100 de intermediari si li se pierde urma pe drum, banii ce ajung in final la scoala sunt apoi dati unei firme care zugraveste 3 sali si de restu isi incepe directorul constructia la o noua vila cu etaj care va fi gata in maxim 4 ani scolari.

Lipitorilor! Incompetentilor! NU SUNTETI IN STARE NICI SA CARPITI CAT A CONSTRUIT CEAUSESCU!

Profesorii (din generala, din liceu) au salarii naspa si mucosii de bani gata ii trateaza ca pe ultimele gunoaie. Mucosu` vine cu o masina straina la scoala si se lauda ca el are factura orange aproape cat salariul profesorului pe o luna.

Mai sunt si fosilele profesorale, vechi comunisti avand aceleasi idealuri si care acum streseaza mintile celor care stiu totusi ceva dar nu cotizeaza, “Poti sa ai 10 pe linie, la mine nu treci!”. La majoritatea facultatilor se stie cat costa materia si mai nou profesorii intra cu lista de preturi in sala de clasa. Materii facultative? Yeah! Right! Ajungi ca tocmai la distrusul ala sa ai restanta. In schimb nu mai sunt bani de bursa si se dubleaza taxa de camin.

Astfel avem alti idioti care lucreaza pentru un salar mizer ca sa-si plateasca facultatea si care nu isi permit sa plece de la acel, cu idulgenta zis JOB.

Da` pentru cine lucrez eu mah? Pentru ma-ta? Refuz sa fac parte din acest imperiu sclavagist educational!

Astfel avem idioti in anul 4 la Informatica, idioti cu nasul pe sus care nu isi dau seama ca au in fata un document html cand vad unul si care MA INTREABA PE MINE (prostu` fara facultate): “Ce e ala?”. (Cristi, te oftici cand citesi asta?) Astfel avem un administrator de sistem (bineinteles cu facultatea terminata, Informatica) la Celestica care ma intreaba pe mine (prostu` fara facultate care lucreaza pe linie) cum se schimba o parola de administrator pe XP.

Nu toti profesorii sunt cum am descris mai sus, am cunoscut profesori buni si foarte buni care m-au format si care au reusit sa scoata de la mine ce aveam mai bun. Pacat ca Diriginta mea din generala nu mai traieste …sa vada ce fac la 23 de ani. Profesorul meu (formator) din liceu e cu ochii pe mine (elow Radu). Sunt foarte multi profesori excelenti peste tot, e o rusine pentru invatamantul romanesc – ciuma profesorala iese in evidenta inaintea lor. Ati vazut vreodata in presa vreun profesor care sa exceleze prin merite academice? NU! E trist, la noi profesorii exceleaza prin merite sexuale.

Inchei acest articol scris dupa stilu-mi vechi acid caracteristic cu doua zicale proprii:

In Romania, ca sa fii sclav ai nevoie de o facultate sau doua, ca sa fii sef iti trebuie maxim 12 clase!

Orice proiect e sortit succesului. (ajuta sa-ti spui asta dimineata in oglinda)

9 thoughts on “_ Scolariti? _ Scolarim! Scolarim!”

 1. Toate-s vechi si noua toate, nu? Pt ca e tocit subiectul asta si tocmai de asta, lumea s-a obisnuit cu situatia care multora convine. Ee.. nici la scoala nu mai e asa stress, nici profii nu mai au de ce sa se streseze, toata lumea are ceva de “castigat” intr-un fel.

  Invatamantul e putred ca majoritatea sistemelor de stat din RO, deci nu stiu ce mai e de scris. Defapt asa era de pe vremea lui Ceausescu… totul era facut la economie, dotari si conditii austere, severitate, rigiditatea mentalitatilor samd, doar ca acum au crescut criteriile de comparatie, numai ca uitam ce am preluat, pentru ca de multe ori ne amagim ca inainte era mai bine sau nu stiu ce…
  Da, era “mai bine” pt ca se invata mai multa carte si se facea mai riguros, cu metotdele alea comuniste de atunci, pe care acum nu le mai poti aplica pt ca e democratie si anul 2007 🙂 Deci suntem obligati sa facem cum fac aia in occident, de care radem ca sunt inculti – paradoxal, nu – de vreme ce invatamantul nostru e la pamant.
  Diferenta e ca acolo se promoveaza pe merite si se incurajeaza copilul de mic in functie de aptitudini si vocatie, si probabil 10% ajung f buni, dar prin aia ne da Westul clasa. Noi avem numai mediocritati si 0.1% genii care pleaca oricum 🙂

 2. se scrie ma-ta , nu “mata” .. na ,
  “prostule fara facultate” … :))
  Si btw, gluma asta numita Universitatea din Oradea, nu are nici macar un profesor academician.In schimb, 50 de euro si ai trecut …

 3. Pacat ca e adevarat ..
  Pana anu asta credeam si eu ca sunt profesori corecti , ei bine , de cand a inceput scoala iar mi-am dat seama ca defapt nu e asa .. In Romania sunt si profersori buni, care de obicei se aduna la o clasa si restu claselor le sunt lasati profesorii slabi, pt ca in clasa cu profesori buni, e un elev ( sau mai multi ) a cariu parinte are multi bani si acesta rezolva acei profesori clasei copilului sau .. si asa altii raman pe afara, poate la un profil mai bun .. de ce toate astea? BANI 😐

 4. Da probabil ca era mai bine pe vremea lu’ “Raposatu'”, dar sa ne gandim totusi ca toate actiunile lui nu au fost doar niste ordine primite si executate… iar acum dar ar fi sa fie cineva care sa incerce sa faca ceva sa fie bine pentru toata lumea, ar fi considerat nebun, fraier, ratat, etc. , si atunci mai bine te gandesti sa faci sa-ti fie tie bine si iti traiesti viata mai departe… sa fim seriosi Ne-o facem cu mana noastra, fiecare din noi in felul sau…!

Comments are closed.