Bloggerii, privați de drepturi

Bloggerii, privați de drepturi“, asa se intituleaza articolul (care vi-l recomand) scris de VisUrat pentru Ziarul de Iasi. A amintit de cativa de care stia …dar numarul bloggerilor care au fost furati este ceva mai mare. E un semn ca trebuie sa facem ceva, asa ca as face o propunere baietilor de la netoo, la urmatoarea intalnire daca ar putea sa discute si despre asta.

Vi se pare normal sa faca cineva bani de pe hobby-urile voastre si nici macar sa nu specifice sursa?

Daca nu ne cerem noi drepturile …cine o sa ni le ceara?

2 thoughts on “Bloggerii, privați de drepturi”

 1. Intrebarea mea este, si nu este deloc retorica, eu fiind patit:
  Daca primesti pe mess, sau pe mail un link de imageshack, cu o poza, si vrei sa o publici pe blog, ce faci?
  Cauti toate site-urile din romania, ca sa vezi de unde e luata, sau de cine e facuta?
  Eu zic ca solutia, in cazul pozelor, este watermarkul. In acest fel stii ca oricine ar copia-o, ar expune si semnatura ta.
  In cazul articolelor…nu am nici o idee

 2. Nu stiu cum sa spun asta ca sa nu sune urat. Sa incep asa, cu watermarkul pe poze sunt deacord, e o chestie de mandrie pana la urma, insa cu protejarea continutului articolelor, am un fel de “tract”.
  Tot noi, “opensource fans” facem misto de patentele pe nasturi, sau patentele pe cod sursa, sau pe softuri ciudate si asa mai departe. Care e diferenta intre semnatura pe articol, [eventual o simulare de protejare a lui] si patentele revendicate de autor ? daca tot l-ai scris acolo ca sa il faci cunoscut lumii, atunci lasa sa fie cunoscut, indiferent de ce RETARD isi asuma spusele tale.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading