Stupid ignorantz

Ce se intampla cand esti vanzatoare intr-un magazin cu electrocasnice si intra 3 unguri inauntru? Te duci politicoasa si ii intrebi daca ii poti ajuta cu ceva. Ei nu raspund nimic, nici macar nu se intorc spre tine. Peste 5 minute mergi din nou sa ii intrebi daca ii poti ajuta cu ceva. Nimic. Mai trec 5 minute si mergi iar (nu ca ai vrea, dar contractul o cere), din nou nimic. Se duce un coleg maghiar si intra in vorba cu ei, bineinteles in maghiara. Cu el vorbesc! Culmea, stiau si romaneste!
Esti ungur? esti prost in gura? ai uitat in ce tara esti? nu stii ce-s alea bune maniere? Respecta ca sa fii respectat!
Semnat: cel care te asteapta cu bata de baseball dupa tejghea.

GO GO Vadim!

(n-am nimic cu maghiarii, cativa din cei mai buni prieteni ai mei sunt maghiari)

11 thoughts on “Stupid ignorantz”

 1. “Cu el vorbesc! Culmea, stiau si romaneste!” ai auzit vreodata de “Right to free speach ?” asta nu se refera numai la faptul ca poti sa spui tot ce vrei ci si in ce limba vrei sa o faci …
  Oricum poza asta imi aduce aminte de banerele de la intrare in Metro Budapesta :)) “Romani, nu furati, cereti si vi se v`a da !” Si asta e pe bune. A fost si in Austria si Germania la fel.

 2. ati vazut cozile de la farmacii … eu cred ca am o explicatie cat de cat plauzibila
  Cand esti la ghiseu si chiar daca ai norocul sa nu iti zica direct “teshig” :)) si iti zice poftiti daca are o colega in farmacie ii “transmite datele” =)) in ungureste.
  Dupa aproximarile mele cred ca 80% din farmacisti sunt maghiari si cum maghiarii tot vor ardealul =)) ca`i al lor nush cine ii lasa sa tina medicamentele noastre in mana =))
  acuma sa nu intelegeti gresit ca am ceva impotriva lor (am avut vreo 2 prietene unguroaice =)) dar cum ne trateaza ei in ungaria asa merita sa fie tratati ei aici dar in general ei se tin tari si la noi in tara.
  hai ca iar bat campii cine-i roman stie cum sta treaba oricum

 3. ah da, DonPuia : “Right to free speachâ€? (care se scrie de fapt speech – daca nu stii mai bine nu-l folosi) nu se aplica aici. Pentru comportamentul lui respectivul ar trebui concediat pe loc. Nu este ceva normal sa te duci intr-o institutie a tarii tale (da, am auzit si cazuri de astea) sau in orice magazin din tara ta si sa nu ti se raspunda atunci cand vorbesti limba tarii tale.

 4. Uitati cum sta treaba: eu sunt roman get-beget dar am crescut si printre unguri. 60% din oamenii apropiati mie sunt unguri. Cei mai vechi prieteni ai mei sunt unguri. Niciodata nu ne luam la gura al cui e Ardealul (poate doar in gluma). Vorbesc cu ei cand in ungureste cand in romana si niciodata nu m-am simtit amenintat ca vor sa-mi cotropeasca tara or shit like that.
  Prietena mea este unguroaica, am colegi de lucru unguri. Cunosc si unguri care sunt nationalisti, cu care desi stiu ca vorbesc perfect romana nu pot comunica decat in maghiara. Dar cunosc si romani nationalisti. Cred ca termenul pe care vreti voi sa il urati cu atata ardoare este “SOVIN” si nu “ungur”. Ca suntem romani, slavi sau greci nu ne face cu nimic mai buni ca ei, sa va fie clar. Si eu m-as enerva probabil la fel de mult daca mi s-ar adresa cineva in greaca in magazin cat timp eu vizitez Marea Britanie, la fel cum nu-mi place sa ma intrebe in ungureste ce doresc in ABC-urile din Oradea.
  Urasc sovinii indiferent de nationalitate, fie ei unguri sau romani. Din pacate la noi in tara “ungur” e sinonim cu “sovin”, iar spiritele sunt animate de cretini precum Marko Bela sau Vadim Tudor.
  Cand vom scapa tara de unguri, tigani, turci si alte cele, ce ne va ramane? Pai desigur moldovenii, ardelenii, bucurestenii. Sa terminam si cu ei! Iar cand scapam de ei, sa incepem sa triem locuitorii din Nufarul si pe cei din Rogerius in functie de puloverele pe care le poarta.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading