Mai mult bullshit de la Microsoft

Pe langa vechile studii platite, apare o noua campanie de genul “Get the facts”.

Cica “We found that many times when companies had chosen to migrate from UNIX to Linux, those decisions were made at a much lower level within the organization. In fact, it was often an IT administrator who was making the decisions, typically not using robust ROI (return on investment) or TCO analyses.”

Adica pe scurt daca ai o firma si administratorul tau a ales linux “nu stie despre ce vorbeste si vei pierde bani, noi suntem maicrosoft si stim ce e mai bine pentru compania ta.”

Inca nu mi-am dat seama care este scopul initial (ascuns) al acestei propagande dar marketingul sigur isi face treaba mai bine decat developerii. Probabil se apropie lansarea Vista care inafara de EyeCandy si mai multi nervi nu va aduce nimic nou (care oricum nu este o inovatie Microsoft) si se ia atitudine, se pregateste terenul. La urma urmei e vorba de controlul informatiei …

Cat despre returnarea investitiei … un linux geek costa mai mult decat o maimuta windows dar poate adiminstra zeci de servere de la 10.000 kilometri distanta conectat la net prin telefon si iti poate da o solutie mai buna decat “trebe sa formatam …”. Eat this.

Dar pana la urma …ce stim noi administratorii de sisteme care avem zi de zi de lucru cu amandoua sistemele de operare?

Gasiti mai multe pe zdnet.

3 thoughts on “Mai mult bullshit de la Microsoft”

 1. ghici cine vine la tine? vista vine
  practic “in timpul liber” chestia asta “IT administrator”, si acolo unde imi omor eu “timpul liber” este un server de telefonie, nu centrala telefonica, server dedicat, cu solutie .. ca sa vezi mai a dracului UNIX 100%, sincer am cautat o implementare mucisoft based, deoarece am inlocuitor care nu stie altceva decat ctrl+alt+del, dar am dat peste solutia asta UNIX, pe care o administrez prin SMS, mucisoft nu are asa ceva, mi s-a oferit si consultanta de la mucisoft romania, si n-au saracii, dar bineinteles, “it was often an IT administrator who was making the decisions”
  lasa ca repara vista tot. ofera vista si stabilitate si fiabilitate.
  Longorn, va mai amintiti, imi vine sa rad.

 2. Ahem, vad ca ai ceva impotriva companiei sau a sistemului de operare. No bini, fiecare cu parerea lui.

  Nu am vazut campania respectiva, dar cred ca textul “decupat” de tine in blog este destul de seminificativ in ceea ce priveste target-ul campaniei: degeaba exista studii de TCO si ROI si alte acronime cand persoana care decide o migrare de la un sistem de operare la altul este un administrator de sistem [nu o persoana cu functie executiva]. Acum nu inteleg un aspect: fie stai mai lejer cu engleza, fie esti pornit impotriva a tot ce inseamna Microsoft?

  Si, sincer vorbind, nu e cam obosita placa asta cu Microsoft sux? Ceva mai recent nu exista? Nu de alta, dar nimeni nu-ti baga Windows-ul cu forta in calculator, nu esti obligat sa il cumperi, exista atat de multe solutii alternative si tot asa.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading