Legat de webhosting

In ultimul timp am vazut multi care cumpara server si hosting in datacentere din Romania pe motiv ca ar fi mai bine pentru vizitatorii romani.

Sa va spun ceva din experienta – daca nu folositi pentru a gazdui fisiere downloadabile dati banii dejaba, castigati doar cateva milisecunde. Dece? … e mai bun dincolo un cont pe un shared care nu e oversold decat in Romania pe un server supraincarcat.

Conteaza mai mult cum lucreaza serverul decat pipe-ul pe care e pus daca e vorba de un mediu normal de folosire. Eu, de exemplu am aceeasi banda si intern si extern – in Romania am latency mai mic …ok …dar majoritatea site-urilor straine mi se incarca mai bine decat alea romanesti pe motiv ca baietii de dincolo nu-si supra-incarca serverele.

Va stau la dispozitie daca doriti detalii.

, , , , ,

4 Responses to Legat de webhosting

 1. alinush 30/07/2006 at 7:52 am #

  are sens ce zici tu, DAR din punct de vedere SEO, daca target-ul tau este .ro, este recomandat sa iei un server in .ro.

 2. Oradeanul 30/07/2006 at 8:30 am #

  eu totusi cred ca pierzi mai multi vizitatori cu un site care se incarca gen bumerang.ro decat cu unul care se incarca gen photoslug.net

 3. discutati despre 2 lucruri diferite …

  oradeanul zice ca e mai bun hosting de la straini …
  alinush zice ca e mai bine sa ai domeniu.ro ….

  domeniu.ro poti sa iei pe multe hostinguri dinafara … plus ca poti sa-l cumperi singur de la rnc si sa ii setezi singur dns-urile.

 4. Filip 03/08/2006 at 3:13 pm #

  Mai… eu mi-am mutat toate domeniile de pe un server din US, in Romania. Si merge mai bine asta din Romania. Dar e drept ca experienta mea cu asta se limiteaza la eDomenii.