Schimbari …

Voi ce schimbari ati planuit pentru anul asta? …sau ce s-a intamplat si nu ati planuit ?
Trecerea la OpenSource (Ex: Linux, OpenOffice, etc) imi este inevitabila …e chiar in fata mea. 1 Iunie este data cand se lanseaza Ubuntu (6 – ultima versiune stabila) asa numita Enterprise. Deosebirea acesteia fata de celelalte ? – 3 ani updates pentru desktop si 5 ani pentru server. Am apucat sa vad un beta si se misca semnificativ mai repede.

Nu ma gandeam ca s-ar putea sa lucrez in jurnalism …
…dar nici ca o sa ma casatoresc (ok …acum glumeam) …

Ca si o alta recomandare … Browserul K-meleon (e free, open source si tot pe Gecko e bazat.)

Voi? …ce miscati ?

5 thoughts on “Schimbari …”

 1. am trecut si eu pe opensource. deja am 3 saptamani, nu-i mare lucru, da’ nici n-am de gand sa renunt, m-am obisnuit. schimbarea asta n-a fost planificata, dar s-a intamplat.
  tot pe ubuntu sunt, si abia astept 6.

 2. Trecerea pe Open source e o idee foarte buna dar din pacate irealizabila pentru mine inca. Singurul impediment sunt coorporatiile care creaza majoritatea softurilor pe care le folosesc si la care nu exista alternativa open source inca din pacate si a celor de la EA Games, Activision si UBISOFT care nici in ruptul capului nu vor sa scoata jocurile pe alta platforma decat M$.
  In legatura cu planuri as putea enumera construirea celui de`al doilea calculator similar P4 (pb. Biostar FSB 400 nForce2 DualDDR, Athlon XP 2000Mhz, 512DDR, HDD 80GB) si sper sa reusesc si achizitionare unui Laptop(as prefera un IBM Thinkpad, dar e doar un vis cred ca ma voi multumi cu un Dell 1200Mhz, asta e suntem romani=saraci). Tot pentru anul asta mai planuiesc si obtinerea carnetului de conducere (asa ca urati`mi succes :P).
  Hai ca nu va mai plictisesc cu alte prostii ajunge doar ideeile principale, poate daca vad pe altii etaland si ideei mai marunte mai revin si eu cu o complectare

 3. Well, inafara de sesiune nu prea mai am timp de altceva.
  Nu prea ma descurc stralucit in linux. Sunt prea obisnuit cu Windows. Insa daca o sa fiu cu adevarat nevoie.. asta este.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading