Un roman suparat …

O chestie care m-a impresionat … inca un om constient ma viziteaza …mi-a dat reply aici
Ma simt indatorat sa-l trec pe prima pagina, uitati ce zice el:

Romanii s-au obisnuit sa fie umiliti si marginalizati. Daca intrebi orice “west-ic� unde este Rom. pe harta habar nu are! Daca intrebi un Roman, chiar si de 12 ani, unde este orice tara de pe glob, macar se duce corect pe continent, pe cand ei sunt asa de ignoranti incat nu stiu nici macar tara lor cam pe unde se afla. Cat o sa mai suportam asta? La ultimul test IQ pe Europa am iesit in coada clasamentului dupa Bulgaria si inaintea Sloveniei si Turciei. De unde-si iau Occidentalii creierele? De unde racoleaza studenti? Ce natie castiga an de an olimpiade de matematica si fizica internationale? De ce lanseaza teme de proiecte pentru NASA in Romania? De ce umilesc o natie care a demonstrat calitatea ei de agricultor? De ce distrug cu bani industria Romaneasca? De ce la Discovery arata numai tigani ca fiind Romani? De ce francezii filmeaza si difuzeaza numai copii handicapati, grevisti, oameni ai strazii, pensionari cu figuri schimonosite de greutati? De ce romanilor li se arata la stiri numai hoti, numai sinucigasi, violatori, spargatori? De ce sunt pe toate posturile de televiziune foarte multe emsiuni gen Iarta-ma, Din Dragoste, Da-i paucii, Infidelitati, 9595, fosta Ciao Darvin, De 3x Femeie, etc etc? Toate duc la afectarea psihicului romanului. Uitati-va la desenele animate care se difuzeaza! Radem de orientalii care au interzis Tom si Jerry, pe motiv ca sunt violente si pro occident. Este de ras, dar un sambure de adevar este! Incercati sa nu va uitati la imagini si ascultati doar sonorul!!! Vai de capul copiilor nostrii. Unde ne indreptam? Suntem bombardati de Harry Potter incontinuu, filme, carti, jocuri, care pe langa ca descriu in amanunt magia negra (indirect), canalizeaza copii catre obtinerea de rezultate rapide pe cai oculte si fara multa munca. unde este cultul muncii? Nu intelegem odata ca trebuie sa muncim, sau sa munceasca cineva si in tara asta! GATA, miliardarii de carton sunt suficienti. Ajung manelistii cu masini si vile luxoase, ajung parlamentarii cu averi fabuloase, ajung cati evazionisti fiscali sunt (in frunte cu Patriciu), ajung inginerasii care-si cumpara diploma si care iau note pe referate luate de pe internet, ajung zecile de banci profitabile intr-o tara clasificata ca printre cele mai sarace de pe glob, ajunge cu marginalizarea sportului cu toate ca suntem foarte buni la multe discipline, deja este prea mult ca purtam crucea pe care scrie ROMAN!!! Ca venii vorba, deranjam ca suntem Crestini Otodocsi. O sa ajungem sa ne aliniem cu sarbatorile la alte religii “superioare�. UN ROMAN SUPARAT!

Trebe sa spun ca sunt in totalitate de acord … si ar mai fi loc. Mersi mult si drop by any time.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Responses to Un roman suparat …

 1. Marius Muscalu 31/03/2006 at 8:55 pm #

  treaba cu iq-ul o cred… :) cat despre Harry Potter…nu cred ca a fost scris pt. ca sa “canalizeze copii catre obtinerea de rezultate rapide pe cai oculte si fara multa munca.” :)

 2. SoulStorm 01/04/2006 at 7:05 am #

  mda.. sincer imi place.. cred k e cel mai interesant articol pana acum..

 3. moxx 01/04/2006 at 9:40 pm #

  are dreptate :((

 4. lethall 02/04/2006 at 7:10 pm #

  a scris bine acest autor anonim. imi place

 5. Mariuss 05/12/2006 at 11:15 pm #

  Eu nu sunt de acord cu aceasta “mentalitate” conform careia, dom’le, daca Romania nu ar fi occidentali nu ar mai avea oameni desteptii. Lasa, ca au si ei destului, si de fapt, daca va uitati la sondajele recente, intelighentii romani care ies de pe bancile facultatii sunt din ce in ce mai putini. Romania nu castiga an de an nicio olimpiada, nu este natia asta “mereu catigatoare” la olimpiade. Nu stim sa ne autocriticam, si asta e un dezavantaj. Cat despre Harry Potter, de-a dreptul scabros, mai ales daca e sa ne gandim ca din cauza lui Potter asta au mai inceput copilasii sa citeasca. Cati studenti la facultate in Romania au citi vreodata in viata lor o carte? (care sa nu fie pentru studiu obligatoriu). Veti ramane impresionati daca aflati numarul. Romania e mult in spate si ar fi cazul sa nu ne mai laudam ca suntem asa de destepti, incat occidentali mor de foame daca nu ar exista inteligentii nostrii pe pamantul lor.