Securitate web

Tinand cont ca numarul virusilor este in crestere, cred ca aceasta informatie este foarte necesara pentru utilizatorul de rand al internetului.

Hai sa explicam pe scurt …
Cele mai mari probleme sunt cauzate de lipsa unui firewall. Firewallul este programul sau serviciul care blocheaza virusii de pe internet sau din retea sa intre in calculator.

Un firewall foarte bun este cel din Service Pack 2 (update la windows), sau daca nu aveti Service Pack 2 sau posibilitatea sa il downloadati din “Microsoft Update� puteti folosi Zone Alarm.
Este foarte important ca firewall-ul sa fie instalat pe sistem INAINTE de conectarea acestuia la internet, pentru ca un sistem Windows fara firewall este infectat in SUB DOUA minute de la conectarea acestuia la internet.
(Aviz utilizatoril RDS, providerul de internet a activat DHCP (setare automata a adreselor IP) iar aceasta inseamna ca un firewall trebe instalat inainte de a baga cablul de la modem in calculator.)
Doar pentru ca ai un antivirus nu inseamna ca esti protejat. In prezent nu este antivirus care sa detecteze toti virusii care exista. Si acestea trebuiesc updatate.
Noi recomandam folosirea Antivirusului NOD32, in prezent detecteaza cei mai multi virusi, si nu ocupa resurse lafel de mult ca Norton sau altele. Problema acestuia este ca nu este gratuit si poate fi folosit gratuit doar pe o perioada de o luna. Dupa aceasta perioada puteti instala A-Vast antivirus, versiunea gratuita, care este si aceasta buna.

Nu folositi 2 firewalluri sau 2 antivirusi in acelasi timp pentru ca acestia pot intra in conflict si pot provoca probleme.

Pasul 2 este : NU MAI FOLOSITI INTERNET EXPLORER, folositi FIREFOX
Un alt mare neajuns al sistemelor Windows, si poate cea mai mare problema care o are este securitatea web browserului Internet Explorer. Cea mai buna metoda sa te infectezi de pe internet este folosirea Internet Explorerului chiar daca nu downloadezi nimic. Securitatea acestui web browser lasa de dorit in toate punctele de vedere, si te trezesti ca dupa jumatate de ora de intrat pe pagini ai atatea programe Spyware (programe malicioase care iti inchid Internet Explorerul, schimba setarile de sistem, te redirecteaza la alte pagini, si downloadeaza virusi fara autorizatia utilizatorului.) ca nu stii ce sa faci.
De aceea va rugam sa folositi un alt web browser cum ar fi Mozilla Firefox. Acesta are o securitate net superioara oricarui browser existent la ora actuala, pop-up blocker, tabbed browsing, si o mare baza de date cu Theme-uri si Plugin-uri pentru el.
Folosesc acest web browser de mai bine de un an, si nu mai am probleme cu calculatorul, acesta este foarte usor de folosit, este si mai rapid, si 10% din utilizatorii de internet de pe glob il folosesc, este si gratuit.
O a doua alternativa ar fi browserul Opera, dar mai securizat decat Firefox nu este.
O alta cauza de infectare ar fi idiotenia utilizatorului.
Sfaturile noastre sunt sa nu deschideti atasamentele din mail care provin de la persoane necunoscute, sa nu acceptati toate fisierele care va sunt trimise pe irc sau pe messenger, si bineinteles sa nu scrieti pe mIRC toate chestiile cu “//me write etc� care va roaga nu stim cine sa le scrieti.
Daca ati avea ceva de intrebat sau de adaugat nu ezitati sa trimiteti un mail.

Voi cum va protejati ?

10 thoughts on “Securitate web”

 1. Intradevar, recomandari destul de bune, desi articolul are unele definitii/interpretari destul de abstracte(eventual gresite)…nu foarte bine documentate 🙂

 2. rau lauzi internet exploreru =)) folosesti linux ? daca da .. de unde stii tu cat de vulnerabil ii ? din auzite ? stau destul de mult pe net si … la un moment dat am renuntat la firefox … cel mai compatibil browser mi se pare inca internet explorer cand o sa aiba si tabbed browsing o sa fie si mai bun … daca nu accepti toate prostiile pe care ti le ofera siteurile de obicei gen warez sau siteuri pornografice nu ai probleme nu te virusezi bine`nteles sa iti faci updateurile la timp si firefox`ul a avut vulnerabilitati si nu m-as mira sa mai aiba inca =)) anyway site`ul mi se pare ok … parerile sunt impartite si … in general virusii trag la noobs … sau pur si simplu iti vine un NOOB cu hdd`u sa`i dai un film si iti confirma ca nu are virusi ca doar a scanat vecinu si i-a scos =)) si te trezesti cu JEFFO =)) (nu ca nu mi s-ar fi intamplat) s-auzim de bine

 3. le folosesc cam toate, daca nu le folosesc eu …le folosesc altii care ma cheama pe la ei …
  cum iti explici faptul ca dupa ce i-am instalat la unul firefox nu a mai avut probleme ?
  am cativa prieteni pe care i-am sfatuit cu linuxul … si de cateva luni nu am mai auzit sa aiba probleme …trecerea a fost grea …dar asta este …ei spun ca a meritat …

 4. firefox e cel mai bun browser care exista.
  Linux e cel mai bun OS care exista. nu sunt expert in calculatoare si am incercat destul de tarziu linux pt ca stiam ca e greu de utilizat.
  dar folosesc distributia Mandriva care e cea mai user-friendly si m-am acomodat repede.
  calculatorul merge mai bine…netul merge mai bine…so….nu mai renunt nici la firefox nici la linux!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading