Eu sunt Mădălina

madalinaMă numesc Mădălina, cea mai nouă şi mohorâtă lovitoare de taste de pe Orădeanul, graţie lui Laurenţiu. Nu ştiu de ce a avut încredere în mine – în ziua de azi, nu te pui cu femeile!

Despre mine, voi spune că sunt pasionată de medicină, urăsc sofisticăraiele şi oamenii limitaţi în gândire. La fel stă treaba şi cu linguşeala, prostia și invidia, doamne prezente în societate sub forma 3 în 1. Strong. Când am parte de timp liber citesc, discut, ies mult şi ador să gătesc. Probabil faţă-n faţă par un personaj din Equilibrium – viaţa e prea scurtă să rânjeşti aiurea – dar sunt dependentă de oamenii pe care i-a dotat providenţa cu materie cenuşie. Nu cred în lucruri mari, doar dacă acelea sunt cafele sau porţii cu paste.

Am locuit o perioadă în Timişoara unde am pierdut orice urmă de prejudecată sau limitare. Îmi exprim opiniile uneori prea dur, sau trec direct la fapte, mai ales când îmi sunt atacate principiile. Mdah, am şi eu aşa ceva. Oradea este locul copilăriei şi aici trăiesc momentan.

Despre ea, țin să spun că mă bucură ascensiunea pe planul evenimentelor din ultimul an şi ador senzaţia că ceva SE ÎNTÂMPLĂ în orașul meu. Concerte peste concerte, festivaluri vechi şi noi, avem piese de teatru cu duiumul și actori excelenţi! Încep să îmi văd oraşul cum se transformă dintr-un loc mort, într-unul în care au loc din ce în ce mai multe evenimente, de am ajuns uneori să nu ştiu la care să merg.

De asemenea, sunt surprinsă şi mă bucură că în cadrul UO, la unele specializări se face şcoală, nu glumă, iar prin deplasări în alte centre am văzut cu ochii mei că avem şi noi oameni de calitate în sfera academică. Puţini, dar avem.

Dacă aş fi zână, sunt şi lucruri pe care le-aş schimba cu ajutorul unei baghete magice, printre ele fiind mentalitatea sau relaţiile interumane, cum vreţi voi, că oricum se întrepătrund. Mi-ar plăcea ca relaţiile dintre oameni să devină mai versatile şi mai lejere în acelaşi timp, mai ales când vine vorba de sexul opus. Ar fi frumos ca ieşitul la bere cu un tip să nu mai reprezinte mare lucru din punct de vedere matrimonial, ci din punct de vedere spiritual. Aş vrea mai mulţi tineri care îşi pun întrebări, nu Cola în vin. Mi-aş dori ca oamenii să ştie esenţa vieţii, dar nu după ce-au citit o singură carte. Vreau pace în lume şi alte cele, dar până atunci vreau să văd mai mulţi tineri care luptă pentru drepturile lor, încălcate într-un mod mizerabil. Știu că mai e cale lungă până acolo; între timp, dați de mine! 😀

21 thoughts on “Eu sunt Mădălina”

  1. De acord cu ideile tale si felicitari pentru incheiere “Aş vreau mai mulţi tineri care îşi pun întrebări, nu Cola în vin.” vinul se bea sec, iar Cola de placere (sau de sete)

  2. Faine idei… dar vezi ca te contrazici putin, in paragraful 3. In rest, spor sa ai, … despre ce sa pleznesti taste, iti gasesti.

  3. @curious:

    blockquoteSi care sunt acele specializari in UO,in carese face scoala,nu gluma?/blockquote

    La Psihologie de exemplu. Jos pălăria faţă de cadrele didactice de acolo.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading