Cine va cumpăra Real de data asta?

Nu e prima dată când se vorbește despre intenția grupului Metro de a scăpa de rețeaua lor de hypermarketuri din România.

Ultima dată se zvonea că magazinele vor fi preluate de Tesco, acum se vorbește de Auchan (care e deja prezent pe piața românească) drept cumpărătopr favorit, dar cică se mai interesează și alte lanțuri de magazine, printre care și WalMart, cel mai mare lant de magazine mari din SUA, sau Delhaize Group, detinatorul Mega Image.

În altă ordine de idei, și Carrefour vrea să-și vândă hipersupermarketurile din Europa de Est. Se pare că gigantul francez nu e într-o situație financiară tocmai bună. Se zvonește că grupul ar dori să-și vândă operațiunile din Polonia și Turcia. Despre cele din România nu se vorbește încă…

Poate vom asista la o (scriu așa, deși nu-mi place) schimbare la față a retailului orădean în următoarele luni?

3 thoughts on “Cine va cumpăra Real de data asta?”

  1. Greu de crezut. Dupa ce am citit in presa cum ca Carefour Romania are profit mai mare de cat cel din Franta mi se pare asa absurd ca baietii sa se retraga de la noi. 😕 Ce mi se pare si mai interesant, in alte tari Carefour e unul din cele mai scumpe magazine, la noi dimpotriva, cel mai ieftin. (asa mi se pare mie).
    Si acum Real si Carefour sa plece??? Greu de crezut. Si totusi totul este posibil. 😀

  2. Zvonuri zvonuri…
    A vazut cineva vre-un comunicat oficial? nu cred.
    In Romania incepe sa nu se mai castige chiar asa bine ca pe vreme creditului cu buletinu. De bine de rau lucrurile se “normalizeaza” sau cel putin asa mi se pare mie cu rate de profit de 15% / an. Ratele alea de 40-50% profit sau mai mult sunt specula gen Nokia de la Cluuuj.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading