Interzis celor cu stomacul slab: De ce scuipă oamenii în stradă?

Cred că trăiesc într-un oraș civilizat, cu locuitori cu bune maniere, ”Cei șapte ani de acasă” cum se spune. Cred că toți concetățenii mei, de la mic la mare, sunt oameni civilizați. Au cu toții batiste în buzunare, sunt curați, spălați, folosesc parfumul și deodorantul cu moderație. Concetățenii mei își suflă nasul în batistă și nu scuipă în stradă.

Totuși, deși cred că trăiesc într-un oraș civilizat, văd foarte mulți oameni care scuipă în stradă. La tot pasul mă întâlnesc cu flegme – mai mici, mai mari, uneori chiar cantități uriașe. Pe trotuar, pe trecerea de pietoni, chiar și pe carosabil. Unele transparente, altele ușor colorate – gălbuie, verzuie… și oameni care expediază pachete de flegmă când stau la semafor (chiar prin geamul mașinii), când trec pe partea cealaltă a drumului, când se plimbă pe stradă – chiar pe Corso…

Câteodată mă gândesc: de ce scuipă oamenii ăștia?

Oare au probleme cu stomacul – reflux, indigestie, ceva afecțiune din cauza căreia li se umple gura de gusturi oribile?

Să fie oare din cauza unor dinți stricați, sau a unei vizite la dentist – știți și voi ce gust urât are lidocaina…

Poate că sunt răciți… nu i-am văzut tușind, am văzut doar când scapă de mucusul ieșit din trahee? Oare de ce nu folosesc o batistă pentru acest lucru?

Sau poate nu m-am gândit la explicația cea mai logică: am concetățeni care nu sunt atât de civilizați precum credeam, cei șapte ani de acasă i-au petrecut la cocină, au chiulit de la orele de bune maniere, nu știu cu ce se mănâncă batista, sunt nespălați (dar măcar își acoperă mirosul de subraț cu cantități extraordinare de deodorant și parfum), își suflă nasul pe unde apucă. Și scuipă. Scuipă în stradă.

Nu există un obicei mai dezgustător.

Puține lucruri sunt mai dezgustătoare decât să calci pe o flegmă sănătoasă în întuneric și să aluneci…

Oameni buni, nu mai scuipați în stradă!!!!!

+ o poză, fără nici o legătură cu articolul, că vine Halloween:

5 thoughts on “Interzis celor cu stomacul slab: De ce scuipă oamenii în stradă?”

  1. Ah. Te inteleg. Dar… fata de Galati, Oradea reprezinta Raiul pentru mine. Adica daca la Oradea gasesti urme de flegme, aici inseamna ca poti sa innoti in ele… Dimineata cand ies din scara, gasesc in fata blocului – cateodata si in scara! – urme fiziologice de toate tipurile posibile. Tine cont ca stau in centru… Cine dracu m-a pus sa vin incoace oare?
    Sanatate!

  2. Afecțiunea din cauza căreia li se umple gura de gusturi oribile este MUIA ce ne-o dau politicienii şi somnoroşii din Parlament.

  3. Mda… a cam devenit viciu.
    La debrecen de ex intr-una din seri pustanii din fata blocului se dadeau cu skateboard rile si postaleau niste tigari eftine, sa nu zic ca era plin de flegme pe jos.
    Nu plangeti prea tare, se intampla peste tot. 😉

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading