Beer Culture: Cele mai cunoscute feluri de bere

Bere blondă, bere neagră – omul obișnuit cunoaște doar aceste feluri de bere. Dar – în funcție de gust și ingrediente, berea poate fi de mult mai multe feluri. M-am gândit să enumerez mai jos câteva dintre cele mai cunoscute tipuri de bere din lume.

Pilsener

Acest tip de bere a primit denumirea după orașul Plzen din Cehia. Berea de Plzen (Pilsen) are culoare deschisă și conținut mare de hamei și codoi (dioxid de carbon). Acest tip de bere este printre cele mai cunoscute din lume. Cea mai cunoscută marcă este Pilsner Urquell.

Bock

Berea care îmi lipsește cel mai mult de pe piața din România (după ce am avut ocazia să gust un Dreher Bak în tinerețe). Se fabrică din malț de orz, mai ales varianta disponibilă în Germania. Berea Bock are o culoare închisă, spumă surprinzător de albă, gust puternic și conținut  înalt de alcool. Cele mai cunoscute mărci: Dreher Bak, Josefibock, Kaiser Festbock, Operator.

Berea de grâu

Berea albă de grâu (Weiβbier sau Weizenbier) este un soi cu o lungă istorie, prima variantă fiind consumată și de babilonienii antici. Berea de grâu are un gust acrișor și specific de grâu, culoare deschisă, aspect tulbure și conținut înalt de bioxid de carbon. Bergenbier Nefiltrată e un astfel de bere.

Stout

 

Stout este o bere închisă și tare. Un stout are gust puternic datorită malțului prăjit și un conținut relativ ridicat de alcool (de obicei între 7 și 10%). Există mai multe variante de stout, diferențiate de ingredientele folosite și conținutul de alcool. Guinness, cel mai cunoscut stout de la noi, este o variantă irlandeză (dry Irish stout) cu alcool relativ puțin.

Ale

Ale este berea britanică. Este disponibilă în foarte multe varietăți, cu diverse culori și conținut diferit de alcool (în medie între 4-6%). Fiecare fabrică are rețeta proprie de ale, de aici provine variabilitatea enormă. Există Mild Ale, Pale Ale, Dark Ale, Bitter Ale și multe alte variante.

 

Poftă bună.

/The Fan/

3 thoughts on “Beer Culture: Cele mai cunoscute feluri de bere”

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading