Taxi! Taxi! Prefer să mă duc pe jos! (Guest Post)

Sunt sigur ca multi dintre voi au ales măcar odată călătoria cu taxiul în loc de o plimbare sănătoasă sau transportul public. Uneori chiar n-ai de ales – te grăbești, vrei să fii punctual, ești în întârziere, sau pur și simplu de lene…

Dar ca orice altceva în România, și taxiurile au nevoie de îmbunătățiri – și aici nu mă refer la modul de funcționare a firmelor de taxi, ci la un lucru mult mai banal: mașinile și șoferii.

Å¢i s-a întâmplat să urci într-un taxi și mirosul de căcat de porc să te lovească direct în nas? Mie mi s-a întâmplat inclusiv să mă lovesc de un miros penetrant de transpirație emanat de șofer (era singura mașină în stație și mă grăbeam, altfel aș fi ales alta).

Altă chestie ultra deranjantă este jegul din unele taxiuri. Unele mașini put a țigări, sunt pline de praf, cu husele rupte și lucioase de la atâta jeg (nu zic de preșuri, pt. că alea se murdăresc de la picioarele călătorilor). Greyheart a scris și el un post despre acest lucru.

Mă mai deranjează în foarte multe cazuri atitudinea șoferilor de taxi. Stima și respectul față de călător – că doar el ne plătește rata la mașină – sunt niște chestii despre care unii șoferi poate au auzit, dar nu sunt la curent cu înțelesul acestor termeni. Să te cerți cu client? Să îl iei lejer “per tu”? Dar cum îțî permiți?

Să nu mai zic de cei care asculta manelele la maxim și vorbesc la telefonul molecular (frumos, dejtept, gratis de la erdeesh) de parcă ar fi prin parc, nu în mașină cu clientul!

Patronii firmelor de taxi ar trebui să elaboreze un regulament pentru șoferii lor, iar respectarea sa să fie obligatorie. Regulamentul ar trebui să includă obligația șoferului de a-și curăța mașina și corpul, de a folosi totdeauna handsfree pentru convorbirile telefonice (mai ales când are și client la bord), să respecte totdeauna regulile de circulație (mai ales când are client la bord) și să respecte clientul – să nu uite că “fraierul ăla” îi asigură pâinea zilnică. Iar cine nu se conformează, să meargă înapoi la fabrică, la grajd sau la groapa de gunoi de unde a scăpat. Punct.

Guest post by The Fan

15 thoughts on “Taxi! Taxi! Prefer să mă duc pe jos! (Guest Post)”

  1. Si de la capat! Ai dreptate, ar fi bine ca in regulamntul de ordine interioara sa fie stipulat si faptul ca sa fie imbracati decent. De ce in Ungaria (pt. ca e mai aproape si stiu) sunt imbracati la costum si daca se intampla sa fie o femeie singura ii si deschid portiera la plecare? E vorba de civilizatie si de bun simt!

  2. Si o chestie legata de look. Daca arati ca un drogat care tocmai a scapat din puscarie, in maieu alb jigarit si cu tatuaje tampite pe maini, stai in ma-ta acasa si nu te face taximetrist.

  3. :)) da te-au suparat tare taximetristii mai oradeanule, de sari asa pe ei.
    Eu merg de catva timp aproape in fiecare zi cu taxiul…hmm, cred ca in fiecare zi in ultimele saptamani, si nu pot spune ca am asa mari probleme ca tine.
    Cand m-a enervat o companie, am schimbat-o, si gata. Daca nu iti place muzica, poti sa ii spui frumos taximetristului sa o opreasca, unii au bunul simt sa te intrebe.
    ..eh’..daca ai avut acuma, una doua experiente negative, nu poti sa generalizezi. Uite, eu azi am mers de 3 ori cu taxiul..si o data, era un logan care lucea inauntru, si m-a si intrebat frumos daca nu ma deranjeaza muzica..so, cazuri si cazuri.

  4. ma.. treaba cu costumul e relativa, cand e cald, e cald. Treaba cu maieul sau mai rau cand e fara tricou, atunci e tragic! mai ales daca ai la vedere o burta imensa(fara suparare catre cei cu burta).
    ok.. niste bune maniere le trebe la unii ca si mersul cu 130 km pe ora cu masina in oras, si urlatul la alti participanti la traffic ca s-au bagat in fata e putin cam deplasata!!!
    In fine, treaba cu curatenia, de obicei e suficient de curata masina in care urc, deci probabil cu manierele si cu imbracamintea taximetristilor e mai relativa.

  5. Nu stiu ce taxiuri aveti voi in Oradea, pt ca mie in Timisoara nu mi s-au intamplat lucruri din astea. Mai era unul care asculta muzica la radio, dar nu la maxim. De o vreme marea majoritate a taxiurilor sunt cel putin Logan, pt ca lumea nu se mai urca in Daciile alea mizerabile si prapadite, si f multi pluseaza cu aer conditionat si curatenie in masina.

    Apoi, sa fiu sincer cand aleg taxiul nu prea ma intereseaza preferintele muzicale ale taximetristului si daca vb la telefon. Important e sa ajung la destinatie. A, daca muzica e tare, il rog sa o dea mai incet, dar nu sunt de acord sa ma comport ca la mine in masina, pt ca nu e asa. Eu platesc un serviciu, nu am inchiriat masina

  6. eu nu am nimic impotriva cu “per tu” sau poate nu am inteles bine.. in fine.. dar sunt de acord cu ce spuneai in rest.

  7. Timisoara Mare:)) am fost 3 spt la lucru acolo si eram putin murdar.. cu ce puteam sa ajung la desniatia in capatu celalalt al orasului dupa ora 10? in fine…daca stam sa le luam pe toata poate e bine asha cum e.

  8. Am avut cate experiente din astea:
    intr-o calatorie de-asta am stat la peco pe banii mei, desi exista combustibil suficient
    in alta scaunul soferului era dat atat de mult in spate incat pur si simlu nu-mi aveau loc picioarele
    si alta data am platit 60.000 lei pe 700 de metri!!!!

  9. Sincer..aici vorbim de bun simt,responsabilitate,alea,alea.Eu nu sunt la fel de optimista ca Rompetrolul(prin bun simt si responsabilitate..bla,bla.Romania e plina de imbecili si situatii imbecile.Din pacate, imbecilii nu vor disparea niciodata,chiar daca sunt biodegradabili( vb unui banner).Speranta moare ultima, insa rabdarea mea s-a dus. Incadrati taximetristii unde doriti, insa atata timp cat noi nu spunem pas, si nu vom refuza anumite servicii ce lasa de dorit,nimic nu se va schimba.Astept..Romania( naiba sa ma ia daca stiu ce mai astept…)

  10. toate ca toate dar sa stiti ca mai sunt si firme (de fapt firma) care isi respecta clientii. nu circul prea des cu taxiul dar de cate ori m-am urcat intr-o masina de la vip am fost multumita

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading